Fordmods Logo

Spotties stopped working 

 

Page 2 of 2 [ 20 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
 Post subject: Re: Spotties stopped working
Posted: Sun Apr 26, 2015 12:40 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 2750

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '91 EB Wagoon

Location: Geeelong
VIC, Australia

re just read yours Tim & yeah ignore my comments ... for two reasons

1- didn't know about the holdens stuff

2- forgot the fords are reverse re powering lights etc
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Spotties stopped working
Posted: Sun Apr 26, 2015 2:01 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 58

Posts: 1027

Joined: 13th Sep 2010

Ride: Ford Falcon AU 2000 Series II

Location: Eagleby
QLD, Australia

TimmyA,

Thanks mate, will give that a go as you suggested

From my previous post. I did try to test the relay again with power on i.e. with headlights on and dimer switch for high beam, with wire going direct from + battery terminal to spottie terminal on relay, still had same problem.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Spotties stopped working
Posted: Fri May 01, 2015 12:34 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 58

Posts: 1027

Joined: 13th Sep 2010

Ride: Ford Falcon AU 2000 Series II

Location: Eagleby
QLD, Australia

Hi all,

Update.

After testing all relays, wires and wondering why the spotties failed to light up. Never occurred to me to take a good look at the filament. Both my spotties had blown filaments, hence no light.

All sealed beams (General Electric) 250Watts each one. Lucky for me I had 2 spares, all going good again.

Thanks for everyone's input.

Cheers
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Spotties stopped working
Posted: Fri May 01, 2015 7:12 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3705

Joined: 27th Sep 2006

Gallery: 20 images

Ride: ED Falcon

Power: 133 rwkw

Location: Leeton
NSW, Australia

Hence why it was my first step to check with a multimeter... Blown filaments and fuses can't always be seen with the naked eye...

Good to see its fixed!

Cheers,
Tim

 

_________________

93 Red ED 5spd Manual Build Thread

Performance: Complete AUII VCT Wiring & Power Train, Pacey Headers, 2.5" Exhaust, Exedy Clutch, DBA Rotors
Visuals: FG XR Wheel, XR Front, 17's, BA 5 Spd Shifter, BA Ghia Window Switches, NL Cluster
Tunes: 8" Pioneer Sub, JBL Speakers, Clarion Double DIN Headunit

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Spotties stopped working
Posted: Fri May 01, 2015 4:32 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 58

Posts: 1027

Joined: 13th Sep 2010

Ride: Ford Falcon AU 2000 Series II

Location: Eagleby
QLD, Australia

TimmyA,

Thanks mate, I appreciated your help.

Cheers,
Peter
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 20 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 12:07 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names