Fordmods Logo

thermometor gauge not workin 

 

Page 1 of 1 [ 11 posts ] 

 
 Post subject: thermometor gauge not workin
Posted: Sat Jan 04, 2014 2:44 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 41

Joined: 7th Dec 2012

Gallery: 1 images

Ride: 97 el xr6

Location: tapanui
New Zealand

thermo gauge only moves a little how to fix

 

_________________

xr-sexing

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: thermometor gauge not workin
Posted: Sat Jan 04, 2014 3:00 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 32

Posts: 1044

Joined: 4th Aug 2010

Ride: NA Fairlane, DC LTD

Location: Alice Springs
NT, Australia

Punch it

 

_________________

[color=#004080]Cheers, Jacob.

NA Fairlane Build thread:
the-garage-f53/my-fairlane-build-lowlane-t94891.html.
Also in the garage....
AU LTD, DC LTD, and Lowlane.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: thermometor gauge not workin
Posted: Sat Jan 04, 2014 3:01 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 41

Joined: 7th Dec 2012

Gallery: 1 images

Ride: 97 el xr6

Location: tapanui
New Zealand

done that I think its the switch but not sure

 

_________________

xr-sexing

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: thermometor gauge not workin
Posted: Sat Jan 04, 2014 3:04 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 32

Posts: 1044

Joined: 4th Aug 2010

Ride: NA Fairlane, DC LTD

Location: Alice Springs
NT, Australia

Dose the needle move at all?

Dose it jiggle when you lightly whack the cluster?

Or dose it seem seized up?

 

_________________

[color=#004080]Cheers, Jacob.

NA Fairlane Build thread:
the-garage-f53/my-fairlane-build-lowlane-t94891.html.
Also in the garage....
AU LTD, DC LTD, and Lowlane.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: thermometor gauge not workin
Posted: Sat Jan 04, 2014 3:06 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 41

Joined: 7th Dec 2012

Gallery: 1 images

Ride: 97 el xr6

Location: tapanui
New Zealand

it moves a lil bit when you drive it around a while but only when it idles

 

_________________

xr-sexing

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: thermometor gauge not workin
Posted: Sat Jan 04, 2014 3:09 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 32

Posts: 1044

Joined: 4th Aug 2010

Ride: NA Fairlane, DC LTD

Location: Alice Springs
NT, Australia

Is your radiator full?

Try replacing the sensor on the thermostat housing. That may be playing up.

Probably the sensor if not the cluster..

 

_________________

[color=#004080]Cheers, Jacob.

NA Fairlane Build thread:
the-garage-f53/my-fairlane-build-lowlane-t94891.html.
Also in the garage....
AU LTD, DC LTD, and Lowlane.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: thermometor gauge not workin
Posted: Sat Jan 04, 2014 3:10 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 41

Joined: 7th Dec 2012

Gallery: 1 images

Ride: 97 el xr6

Location: tapanui
New Zealand

ok ill try that and see how it goes cheers

 

_________________

xr-sexing

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: thermometor gauge not workin
Posted: Sat Jan 04, 2014 4:30 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3374

Joined: 11th Mar 2008

Ride: EA SVO, AU2 Forte

Location: Bendigo
VIC, Australia

what about the thermostat? stuck open? none in there at all? Or someone has changed it to a really low temp one

 

_________________

Daily driver: AU2. 5 speed. 19" FG luxos. Full exhaust. Lowered. AU3 XR leather interior, converted to full power windows. 3.45 LSD. IN THE FUTURE: Tickford 6
Weekend driver: EA SVO AU motor. Built BTR. TCE 2800 stall. T76 turbo. Locked diff. On E85. approx 320rwkw. 11.5 @121mph

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: thermometor gauge not workin
Posted: Tue Apr 15, 2014 4:00 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 41

Joined: 7th Dec 2012

Gallery: 1 images

Ride: 97 el xr6

Location: tapanui
New Zealand

replaced every thing but some vacum tap that goes under the intake manifold does any one know what its for and called

 

_________________

xr-sexing

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: thermometor gauge not workin
Posted: Tue Apr 15, 2014 6:18 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 849

Joined: 3rd Jan 2011

Gallery: 1 images

Ride: Subaru Liberty RX Wagon MY03

Location: North Richmond
NSW, Australia

koopsey wrote:
replaced every thing but some vacum tap that goes under the intake manifold does any one know what its for and called


That would be the heater tap. Controls coolant flow to the heater core.

If the car has correct temp thermostat, I would suspect the sender.

 

_________________

Current ride: MY03 Liberty RX Wagon
EBII S-XR6, Now 5 speed. Moved on to greener pastures...

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: thermometor gauge not workin
Posted: Tue Apr 15, 2014 10:00 pm 
Technical Contributor
Offline

Posts: 492

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

are radiator hoses getting hot if so remove connection from temperature sender(not coolant sensor which is for engine management) and ground turn key on,gauge should rise - dont leave on to long at a time.........if gauge rises replace temperature sender.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 11 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 2:19 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names