Fordmods Logo

XG Falcon - Cranks but wont start. 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: XG Falcon - Cranks but wont start.
Posted: Wed Nov 05, 2014 2:08 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 25

Posts: 2

Joined: 4th Nov 2014

Ride: '95 XG Falcon

Location: brisbane
QLD, Australia

I just got my car back from my sister and it had a flat battery and no fuel. I charged the battery (it was pretty corroded but i cleaned it and the wires) and filled it up. It will crank but wont start. The last time it happened she apparently jump started it and it ran.

i am able to post a video or atleast a link of it trying to start if need be.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: XG Falcon - Cranks but wont start.
Posted: Wed Nov 05, 2014 2:22 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 26

Posts: 303

Joined: 5th Oct 2012

Gallery: 3 images

Ride: 99 au ute

Location: Perth
WA, Australia

Try hitting under the hand brake area repeatedly while cranking if that doesn't work see if u have spark. If you don't it's your tfi = replace dizzy. If you do have (proper) spark check the smartlock jewel, see what sequence is flashing in. Or leave the ignition on for half hour. Try these in whatever order you want.

Also try to hear if your fuel pump is priming.

 

_________________

Au series 1 ute. T5 manual, 2.5" redback zorst, Xtreme HD clutch

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: XG Falcon - Cranks but wont start.
Posted: Wed Nov 05, 2014 2:43 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

noskov wrote:
I just got my car back from my sister and it had a flat battery and no fuel. I charged the battery (it was pretty corroded but i cleaned it and the wires) and filled it up. It will crank but wont start. The last time it happened she apparently jump started it and it ran.

i am able to post a video or atleast a link of it trying to start if need be.


Does your fuel pump prime when you turn the ignition to reds?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: XG Falcon - Cranks but wont start.
Posted: Tue Dec 23, 2014 3:38 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 25

Posts: 2

Joined: 4th Nov 2014

Ride: '95 XG Falcon

Location: brisbane
QLD, Australia

I have narrowed it down to the battery. Its pretty old looking.. Also its been sitting on a hill for a few weeks so i dont think the fuel is getting ignited (i cant smell anything from the exhaust or engine) so theres that too. i am yet to go out and fill it but im definatly getting a new battery. could these be solutions or just clues to deeper problems... sorry for the late reply, i just had a kid :P
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 11:34 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names