Fordmods Logo

Brake pedal = interior lights 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: Brake pedal = interior lights
Posted: Tue Oct 04, 2005 5:22 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 3083

Joined: 22nd Sep 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

this'll be a long winder..............

its a wierd prob, i bought the car a few weeks ago and have done no electrical mods. drives pritty well (needs a tune) , but my friends said they thought i wasnt breaking at night????.

1. if i have my lights off and hit the brake pedal, the parkers and all thier assosiated interior lights come on (night or day, during day u have to be in dark to see their effects) foot of pedal lights go off .

2. turn the parkers/lights "on" and all works as it should,interior lights/headlights/parker brake lights , accept the fact my break lights get brighter. we had to reverse my car into a garage to see the brakes effects, on the road they are almoast unnoticable.

i will plan on going to ford soon to have it looked at. but i would like to know if anyone has had this problem.

Edit: when i start my car the accesories dont come on until the key is wound back bout 1>2mm from full, otherwise i just get lots of beeping from my speakers.

PLEASE, help me out here this is a really annoying and big problem

 

_________________

Image
latest mod: A Service
MY BUILD THREAD

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 04, 2005 5:52 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 2215

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 17 images

Ride: Oettinger Golf GTI

Location: Sydney
NSW, Australia

aaaaahh.. this is a tough one. i had this problem.

few steps i went through.. so here goes lol

1. your barrel if it does that, replace it. very easy and not too expensive nowadays

2. short somewhere in your tail lights or bulbs itself work but are faulty (happens oddly enuff)

3. your fuses for parkers/brakes (change them.. there 5c)

4. short somewhere or bad earth in your pedal or somewhere under your dash (possibly your foot moved cables or something, so check all things under there thoroughly with a torch).

5. short in the cluster itself making them comeon ..

try a few of those, see how you go .. mine disappeared and came back and now gone.. very odd mind you! i think was a short as since took dash out and back in seems to be good for now.

probably a quicker way but i havent found one unfortunatley lol
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: try this
Posted: Tue Oct 04, 2005 7:00 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 476

Joined: 28th Jan 2005

Ride: 1990 EA Spac

Location: grenfell
NSW, Australia

Most prob a bad earth , so when u put ur foot on the brake the earth is picked up through the other lamps.

 

_________________

Drive safe, arrive alive

EA Spak EL dash and interior, thermo's,BBM, EF head and cam, superlows,

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 04, 2005 9:38 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 47

Posts: 189

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: FGX xr6

Location: Melbourne
VIC, Australia

Probably just a faulty stop/tail globe, or they have been installed incorrectly.

 

_________________

-Dave

If you can't do the speed limit, get the F*ck out of the right lane!
Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 04, 2005 9:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 48

Posts: 2537

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 13 images

Ride: EFII Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

Could it be that a single filament light globe is plugged into a socket meant for a dual filament brake light globe?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 04, 2005 10:53 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 695

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: 2008 WQ Fiesta XR4

Location: Adelaide.
SA, Australia

Also, a common cause of light problems is badly wired trailer plugs, check that if you have a towbar.

 

_________________

2008 WQ Fiesta XR4
2007 LS Focus CL

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Oct 06, 2005 2:46 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 3083

Joined: 22nd Sep 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

i do have a towbar installed, the wiring is attached to the drivers side rear light by duel wire plugs, that leve the original wire uncut, but have the towpack wires connected in the same plug. hard to explain, sort of like a T joiner.

this problem is annoying for i cannot safly drive my car at night.

- the globes seem fine
- will recheck the pedal wireing again, lots of wires there because of my gas system.
- i'll steal some (working) globes from a friend and see if the problem persists.

thanks for all the suggestions, any more ideas would be great, thankyou.

 

_________________

Image
latest mod: A Service
MY BUILD THREAD

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 3:00 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names