Fordmods Logo

Changing ECU on AU3 Falcon SR 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: Changing ECU on AU3 Falcon SR
Posted: Mon Dec 06, 2010 6:18 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 3

Joined: 23rd Mar 2008

Location: Brisbane, Norhside
QLD, Australia

Hi all,
I want to change the standard ECU to a Police Spec ECU on my AU3 Falcon SR.
I have fitted the Police ECU to the car, but it will not Crank, the Smart Shield light flashes contstantly ever after leaving the Ignition on for over an hour. HELP!! :roll:

Do I need to fit the BCM (which I have) as well??

Any help would be appreciated.

Regards, Jason.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Changing ECU on AU3 Falcon SR
Posted: Mon Dec 06, 2010 6:31 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 3406

Joined: 7th Feb 2005

Ride: AU2 Ute

Location: melbourne
VIC, Australia

You might have to go to Ford and get your BCM and stuff reprogrammed to suit the ECU. Thats why I didnt fit the ghia dash to my ute.

I think a J3 switch can disable the smartsheild too if you want an alternative.

Why do you want the ECU? Is there any benefit?
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 10:10 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names