Fordmods Logo

ebII no spark no injector pulse (PROBLEM SOLVED) 

 

Page 1 of 2 [ 22 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: ebII no spark no injector pulse (PROBLEM SOLVED)
Posted: Thu Apr 05, 2007 2:00 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

my sister brought a ebII 4.0l it was ment to be running turns out when she got there the battery was flat, the keys in the ignition the guy tried to jump start it when he put on the jumper cables the doors locked with the keys in the ignition, after thay smashed the window to get in the car wouldnt start, i had a look over it and there is no spark and no injector pulse the fuel pump is working and the engine is cranking over, i have changed the dissy, ecu relay, ecu, and looked over the wiring for problems nothing its dead, now i have read a heap of threads on here people saying that if its a smart lock problem the the engine wont crank and the fuel pump wont pump and there will be no spark or injector pulse and other say it will crank ect so what the hell will and wont it do if the smartlock is the problem and does the BEM have anything to do with a EBII not firing ? any ideas could it be that the he arked the battery causing the codes bettween the ignition barrel and the smartlock module to stuff up ?

Last edited by fastleno on Fri Apr 06, 2007 2:21 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 2:09 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1302

Joined: 10th Nov 2006

Location: Allmods suck so do viruses
WA, Australia

check sparky coil and fuses for the injection

 

_________________

Your all a bunch of f**k Heads delete this f**k account stupid useless C*** who run this site cant even sell something useless wankers

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 2:10 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1302

Joined: 10th Nov 2006

Location: Allmods suck so do viruses
WA, Australia

also check the fuses for smartlock

 

_________________

Your all a bunch of f**k Heads delete this f**k account stupid useless C*** who run this site cant even sell something useless wankers

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 9:36 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1320

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

sounds like it could be the smartlock playing up.
On the bottom left of the cluster is a smartlock light, is that on / off / flashing?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 12:16 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

the smart lock light hasnt came on at all
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 1:53 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1320

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

Does the interior light and radio work?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 3:01 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

there is no radio fitted and the interior lights are working, but the dimmer switch does nothing, could it be the BEM could have shorted when the guy has cut the radio wires ?
also i tried programing the key fob by turning the key to acc hitting the boot release 3 times but the door locks didnt even cycle so i fitted the smartlock module in my eb and i could program the fob, and wouldnt crank so i guess the smartlock unit is fine. would a stuffed BEM stop it spark and injector pulse ?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 3:52 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1320

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

yeah if the ecu isnt getting the correct signal it will not give spark or fuel.
I have override modules which connect to the ecu and send the correct signals to overcome the smartlock issue if your interested, it would probably be an easier solution than trying to find / fix a heap of cut wires on the BEM
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 4:53 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

its only the radio plug that has been cut off not the BEM and i would rather fix the problem and have the key fobs working and stuff. why is it that i can unplug the BEM in another EBII and it doesnt effect the starting at all does the EBII BEM have any think to do with ecu ?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 5:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 906

Joined: 9th Aug 2005

Gallery: 4 images

Ride: EB2

Location: s.e suburbs
VIC, Australia

some eb11 dont have smartlock mine dosnt could be just that they still got the bem though
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 7:04 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

it defenently has smartlock
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ebII no spark no injector pulse
Posted: Thu Apr 05, 2007 8:15 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

fastleno wrote:
there is no spark and no injector pulse


how did you check for an injector pulse?

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 8:33 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

pluged another dissy that i know works, but didnt fit it in the motor turn the key to on the spin the dissy shaft, mocks the engine cranking and pulses the injectors.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 8:41 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

but how did u know the injectors were actually pulsing?

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 05, 2007 8:45 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 1807

Joined: 6th Feb 2006

Location: CENTRAL
VIC, Australia

gogetta wrote:
but how did u know the injectors were actually pulsing?
easy enough to hear them ticking away with no engine running
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 8:26 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names