Fordmods Logo

ECU chip bin codes 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: ECU chip bin codes
Posted: Sun Aug 31, 2008 11:15 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 49

Joined: 25th Jul 2007

Gallery: 6 images

Ride: EA fairmont

Power: 132 rwkw

Location: adelaide
SA, Australia

hi i'm just woundering if anyone has the bin codes for the ECU chip in the e-series range. i need them for an el auto ECU so i can change the bin code on the eprom (spelling my be wrong) chip so i can run it with a manual so i don't have to do an auto bypass. thanks
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 31, 2008 11:25 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

how are u planning on doing this?

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 01, 2008 12:18 am 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 49

Joined: 25th Jul 2007

Gallery: 6 images

Ride: EA fairmont

Power: 132 rwkw

Location: adelaide
SA, Australia

my girlfriends dad is an electronics technition and he has done this type of coding before but he needs the eprom bin codes for a manual chip so he can use his eprom chip burning program to recalibrate/reprogram the ECU chip so it'll be a manual ECU. or he'll just pullapart my manual ECU and the EL AUTO ECU and get the eprom chip and put it into the EL AUTO ECU so i can run the EL BBM manifold in my EA with the AU motor and T5 Manual. any help on where to find the bin codes would be a great help thanks
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 01, 2008 12:32 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 3440

Joined: 23rd Dec 2007

Gallery: 32 images

Ride: BA XR6T (mix of BA, BF and FG)

Location: Perth
WA, Australia

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 01, 2008 12:32 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

do a search for j3 moates on this forum

i think u will find it impossible to do it they way u are intending...

problem is (I think) that the ECU does not contain an EPROM, instead it is a proprietary chip that cannot be purchased or re-writen...in stead u need to use the J3 port on the ECU instead

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 01, 2008 8:29 am 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 49

Joined: 25th Jul 2007

Gallery: 6 images

Ride: EA fairmont

Power: 132 rwkw

Location: adelaide
SA, Australia

thanks frankieh thats exactly what he needs thanks for your help i'll let you know how he goes with it
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 01, 2008 8:07 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

would be good if u manage to get things working..

there are a few people trying to do this at the moment...up until now uve only been able to do it through chiptorque etc..

let us know how u go with it..

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 01, 2008 8:42 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 3440

Joined: 23rd Dec 2007

Gallery: 32 images

Ride: BA XR6T (mix of BA, BF and FG)

Location: Perth
WA, Australia

I'd be happy with using the J3...

put a manual XR6 bin on it, and then edit the AFR's to suit my M90...

fun..
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 1:25 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names