Fordmods Logo

ef flooding on start up 


Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 Post subject: ef flooding on start up
Posted: Sun Sep 16, 2012 3:03 pm 
Oompa Loompa

Age: 33

Posts: 23

Joined: 20th Jun 2012

Ride: 97 el xr8 opt20

Location: maryborough
QLD, Australia

hi everyone,
the other day my missus drove her ef into town with no problems what so ever and when she went to start it again it wouldnt fire racq came and got it going and told her it had flooded it was fine after that for a week or so but now does this on every start up it fires on the first attempt of starting it then missfires and wont start again unless you hold the throttle wide open and crank it over for atleast 10 seconds it then fires but runs rough as guts untill it clears itself does anybody know what sensor if any would be failing ive changed all the sensors on the throttle body and the one beneath it in the inlet manifold but the problem is still there
 Post subject: Re: ef flooding on start up
Posted: Mon Oct 08, 2012 10:56 am 
Parts Gopher

Age: 29

Posts: 53

Joined: 30th Apr 2009

Gallery: 4 images

Ride: 94 XG Falcon ute 4L 5spd

Location: melbourne
VIC, Australia

Could maybe b the fuel pressure regulator, cause if its only at start up, its allowing the fuel pump to pressure rise the system to much thus dumping way to much fuel into the cylinder at start up.



94 XG 4L 5spd head shaved .030" stage 3HL jmm cam, ports cleaned up, pacemaker exstractors, no cat with full 2-1/2 inch pipe with sports muffler, 3.45lsd, making 147rwkw untuned

Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: chops9286 and 11 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Thu Oct 27, 2016 4:20 pm All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names