Fordmods Logo

EF Starting Problems, Tried everything. Help Please 

 

Page 2 of 2 [ 25 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
 Post subject: Re: EF Starting Problems, Tried everything. Help Please
Posted: Fri Apr 23, 2010 8:43 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 22

Posts: 613

Joined: 13th Mar 2010

Ride: EF Falcon Monti

Location: Central Coast
NSW, Australia

Patty wrote:
Well, the car is up to its old tricks.

This morning its back to square one. kingyxr8, I also have a new fuel filter.

This is f$%cked. I have no idea what it could be now. The only real thing I can be certain of is that it happens in the morning ,which means the car is dead cold. Other than that and once its started, it will run fine throughout the day. Unless I leave it for an extended period of time.


thanks all


where abouts in sydney are you and i may be able to pop down tomorrow or sunday and have a look to try to figure it out

Cheers

Tony

 

_________________

BANNED USER

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Starting Problems, Tried everything. Help Please
Posted: Sun Apr 25, 2010 8:33 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 59

Joined: 14th Feb 2006

Location: sydney
NSW, Australia

Thanks uni,

I filled up tonight and threw in some injector cleaner, as mentioned in your thread. I have a new fuel pump so hopefully that does the trick
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Starting Problems, Tried everything. Help Please
Posted: Sun Apr 25, 2010 8:36 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 22

Posts: 613

Joined: 13th Mar 2010

Ride: EF Falcon Monti

Location: Central Coast
NSW, Australia

if it doesnt, ill come down tomorrow if possible and look at it all for you

 

_________________

BANNED USER

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Starting Problems, Tried everything. Help Please
Posted: Sun May 23, 2010 1:23 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 59

Joined: 14th Feb 2006

Location: sydney
NSW, Australia

Sorry to bump up and older post now but the car will not start at all now.

Went out on friday morning and it would just sit there cranking and not fire up at all. It's down with my mechanic now, he'll take a look first thing monday.

Thought I would update you all when it is fixed so the problem is resolved for future reference.


Thanks guys- hope its not 2 expensive
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Starting Problems, Tried everything. Help Please
Posted: Sun May 23, 2010 2:09 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 22

Posts: 613

Joined: 13th Mar 2010

Ride: EF Falcon Monti

Location: Central Coast
NSW, Australia

and also forgot to ask, was it sad seeing your ride having to be towed?

 

_________________

BANNED USER

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Starting Problems, Tried everything. Help Please
Posted: Thu Jul 01, 2010 4:15 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 35

Posts: 4

Joined: 12th Jan 2010

Ride: EF Falcon

Location: MANDURAH
WA, Australia

Hi, not sure if you have fixed it yet, but i bought a futura off a mate which had stopped working suddenly, hence why I bought it. I tried the BCM first but no avail then the crank angle sensor and she fired up straight away, give the CAS a go cos the ef has no dizzy it is common for these to go with age.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Starting Problems, Tried everything. Help Please
Posted: Thu Jul 01, 2010 8:53 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 26

Posts: 194

Joined: 21st Jan 2010

Gallery: 12 images

Ride: ford falcon ef futura

Location: adelaide
SA, Australia

ive got the same problem man...ive alreday got a au engine waiting to be put in but wana keep this engine i got now... where about is the CAS whistler82?

regards anthony
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Starting Problems, Tried everything. Help Please
Posted: Tue Aug 24, 2010 6:04 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 51

Joined: 29th Apr 2010

Location: Melbourne
VIC, Australia

Patty wrote:
Thought I would update you all when it is fixed so the problem is resolved for future reference.

Patty, have you solved this issue. Very interested to know the results. As you've said, for reference.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Starting Problems, Tried everything. Help Please
Posted: Fri Jul 15, 2011 9:51 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 59

Joined: 14th Feb 2006

Location: sydney
NSW, Australia

I realise this was last year some time but I forgot to post up the solution to this. I havent been on the forums in a while.

In my particular case it was the Crank Angle Sensor. Took my mechanic a while to find it but she's starting well now :)

Apologies on bumping an old post but it will probably be helpful to people.



Thanks again for your help, glad I finally got this sorted!
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF Starting Problems, Tried everything. Help Please
Posted: Tue Jul 19, 2011 10:53 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 33

Posts: 13

Joined: 18th Jul 2011

Ride: ef futura 95

Location: adelaide
SA, Australia

my ef1 had very similar symptoms short wile bak, would crank like batt waz flat- held key on then id crank & crank.so id leev 4 bout 10-15 try gain then wood fire. never found prob, but fixd itself so didnt bother. May b BEM? Or may b coz it waz nearly snowin so friggn cold
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 25 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 5:08 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names