Fordmods Logo

EL imobiliser issues 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: EL imobiliser issues
Posted: Sun Feb 20, 2011 2:30 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 24

Posts: 3

Joined: 20th Feb 2011

Ride: Falcon GLI EL

Location: kalgoorlie
WA, Australia

Hey guys i recently picked up a Ford Falcon GLI EL to fix up as my first car.

But i am having issues with the imobiliser and ignition barrel.
The doors unlock fine using the keypad/remote but when i put the key in the ignition barrel it feels as if there is nothing happening as when i rotate the key it doest click around as it should and in the Ignition position it does nothing..
The Smart Lock light flashes 1/1/1 so to me that means the the imobiliser is not disarming.

The cental interior light works the headlights all work.
Im stumped.

Any advice on how to fix this or what i should do would be absolutely fantastic and greatly appreciated.


Note: Computer technician trying to explain whats wrong with a car here so please feel free to correct me on my terms haha..

Another note: Would any one know if the standard altinator and battery would handle 2X1.2KW amplifiers?

Thanks again for any advice or help..
Elliott
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL imobiliser issues
Posted: Sun Feb 20, 2011 10:32 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

open the windows.

Turn the ignition to the second click.

If the smartlock light is flashing say 2x/sec it is imobilised.

Leave the key in the position for 1hr.

After 1hr, the door locks should cycle (lock/unlock) and the Smartlight jewel should be Steady.

Proceed to Crank (ie: turn to the right) start the car and warm it up to recharge to battery a bit.

Turn it off and check again.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL imobiliser issues
Posted: Sun Feb 20, 2011 5:52 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 24

Posts: 3

Joined: 20th Feb 2011

Ride: Falcon GLI EL

Location: kalgoorlie
WA, Australia

alright ill give it a shot soon.

To me that sounds like the battery is flat?

Thanks for that.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL imobiliser issues
Posted: Sun Feb 20, 2011 6:15 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 843

Joined: 20th Feb 2010

Gallery: 2 images

Ride: AU Fairmont Ghia

Location: Elizibif Norf (Local Spelling!!)
SA, Australia

Try this as well;
Turn the key to the 'Start' position and hold it there.
With the palm of your hand give the dash a firm whack on the light gray area below the central locking button (Just above your left knee)
If she comes to life, your BEM (Body Electrics Module) is playing funny buggers.

 

_________________

dc_todd wrote:
Cheap pads squeal like cheap hookers, and you can take that to the bank.


Au Fairmont Ghia
My (Old) 95 EF Wagon

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL imobiliser issues
Posted: Sun Feb 20, 2011 6:38 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 24

Posts: 3

Joined: 20th Feb 2011

Ride: Falcon GLI EL

Location: kalgoorlie
WA, Australia

read that on another forum as well didn't make any change..Thanks for that.

just left it for over a hour in the on position and it didnt do a thing??
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 11:46 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names