Fordmods Logo

fitted a bf r6 into a ba r6.... 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: fitted a bf r6 into a ba r6....
Posted: Sat Apr 27, 2013 1:33 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 38

Posts: 10

Joined: 26th Aug 2010

Ride: EA falcon-GT kit, xr8 v8 engine

Location: goldcoast
QLD, Australia

Hello to all.
Ater doing the engine (only the engine. both 5 speed auto ) swap. The car worked perfect and heaps faster.
I decided to install the icc unit from the doner car. Along with this i changed the ecu, bcm, ignition module, keys and even the seat belt restraint system.
Everything powered up fine and the engine stared.
Later i noticed the car in limp mode.
The speedo wasnt working. The selected gear flashes on display. Everything else worked fine... The stereo later turned off then the aircon turned on to full irrespective of where dial points.

The auto is good. new oil, correct oil type and at correct level. The plug on auto was sloppy and has been addressed.
All other connections have been checked and double checked.
Failly sure if i can get speedo to read then it will leave limp mode and all will be sweet.
I have no error codes and no service light
ANY IDEAS PLEASE... IM DOING MY NANA ON THIS ONE!
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: fitted a bf r6 into a ba r6....
Posted: Sun Apr 28, 2013 11:10 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2833

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: Lincoln LS, MKII Escort, ED

Location: geelong
VIC, Australia

Can you clarify the situation?, BA's never had 5 speed autos so if you have put a BF 5 speed ECU it will be freaking the hell out.

 

_________________

Because i can.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: fitted a bf r6 into a ba r6....
Posted: Wed Jun 12, 2013 11:30 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 81

Joined: 16th Sep 2012

Gallery: 3 images

Ride: Ford Falcon BF mkII ES

Location: Melbourne
VIC, Australia

Bf's didn't have 5 speed autos either. Either 4 or 6 speed autos
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: fitted a bf r6 into a ba r6....
Posted: Thu Jun 13, 2013 5:59 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 1273

Joined: 30th Sep 2007

Ride: g6e 2009

Location: hiding in the bushes
WA, Australia

from memory the ba ran a 4 speed auto, the bf 1 was 4 speed and bf 2 was 6 speed?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: fitted a bf r6 into a ba r6....
Posted: Thu Jun 13, 2013 7:05 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 81

Joined: 16th Sep 2012

Gallery: 3 images

Ride: Ford Falcon BF mkII ES

Location: Melbourne
VIC, Australia

6 speed was an option that was available in bf models, whether it was series 1 or 2 I'm not sure
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 4:42 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names