Fordmods Logo

headunit has no power 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: headunit has no power
Posted: Mon Feb 07, 2011 3:09 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 26

Posts: 67

Joined: 24th Mar 2010

Ride: 96 EL Futura

Location: hamilton
VIC, Australia

gday
i installed a shift kit into my el falcon and it worked fine and then i did final mounting and finished hiding the wireing and took the car for a test drive and the shiftkit and headunit wont work, have no power to them after reinstalling the ecu.
would anyone know what could cause this and what i could check?

thanks alot
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: headunit has no power
Posted: Mon Feb 07, 2011 3:39 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

nathanwillox wrote:
gday
i installed a shift kit into my el falcon and it worked fine and then i did final mounting and finished hiding the wireing and took the car for a test drive and the shiftkit and headunit wont work, have no power to them after reinstalling the ecu.
would anyone know what could cause this and what i could check?

thanks alot


Check fuses and check your wiring. Make sure there are no lose ends. If there are tape them up so that they can't touch anything. Also did you unplug the negative terminal when you did the electrical work? if you didn't something may have shorted and killed something.

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: headunit has no power
Posted: Mon Feb 07, 2011 3:41 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 26

Posts: 67

Joined: 24th Mar 2010

Ride: 96 EL Futura

Location: hamilton
VIC, Australia

im edging towards the last option of something killing itself, coz i forgot to take negative terminal off, which i usually do =( because the headunit was working while i was placing the ecu in and then headunit just turned off and that reminded me that i forgot to take terminal off, any ideas how i could check whats wrong?

thanks for help so far
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: headunit has no power
Posted: Mon Feb 07, 2011 3:51 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

nathanwillox wrote:
im edging towards the last option of something killing itself, coz i forgot to take negative terminal off, which i usually do =( because the headunit was working while i was placing the ecu in and then headunit just turned off and that reminded me that i forgot to take terminal off, any ideas how i could check whats wrong?

thanks for help so far


Check fuses first. CRT_LP/RADIO should be 2 of the many to look for. If one or more are blown, don't replace them until you sort out your wiring...this time with the battery terminal removed.

Double or even tiple check your wiring. Make sure loose ends that are not used are insulated with electrical tape/heat shrink or just even tape. Anything to stop it from shorting for some reason, even if you think no current will run through it.

Once everything is checked and you're satisfied, replace the blown fuses and hope everything is okay.

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 3:33 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names