Fordmods Logo

Ignition Shutdown ELXR6 

 

Page 2 of 2 [ 23 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Mon Jan 21, 2008 10:04 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 40

Posts: 224

Joined: 13th Nov 2004

Ride: EB2 Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

God more things to go wrong.....The Tech doc's need more info on the 'complete' electrical system!
Will try and check that stuff asap ......the help is MUCH appreciated...Cheers... Ay!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jan 21, 2008 10:23 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 967

Joined: 8th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: TE50

Location: Brisvegas
QLD, Australia

KiwiDazza wrote:
unless of course you have a crank sensor installed.


Good idea, check the crank angle sensor. I had a belt let go in my old EF which annihalated the crank angle sensor. After this I got the exact same symptoms that you had. No spark. I thought it was the coil (yes I know you have a dizzy) but it turned out to be this sensor.

 

_________________

Formerly SpuDEF

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jan 26, 2008 11:35 am 
Smokin em up
Offline

Age: 40

Posts: 224

Joined: 13th Nov 2004

Ride: EB2 Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hey SpudTE thanks for the input but ELs don't have the 'crank sensor' as the Pick Up sensor in the dizzy does this instead......And i just replaced it this morn and still nothin! Plus....I tried to trick the 'Stupidlock" but cutting the No 4 wire which is the Immobilizer Signal but that did'nt work.....Now this wire had 12V with Ign ON and OFF so wot's going on??? I still think the 'StupidLock' is Immobilizing the ignition.....but why????
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 27, 2008 11:18 am 
Smokin em up
Offline

Age: 40

Posts: 224

Joined: 13th Nov 2004

Ride: EB2 Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

So does 'anyone' know if this Immobilizer Signal should be on or off????
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 27, 2008 8:29 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 40

Posts: 224

Joined: 13th Nov 2004

Ride: EB2 Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

O.k all you 'EggSpurts"....Who can tell me what each relay is for up the front next to the battery....
The ACC relay at the fuse panel does'nt appear to be 'relaying'.....It's earth is good and has constant coil power but thers no power to the switching contacts which may not be allowing IGN power???
Maybe i should just go buy a manual???? Or just use AFF??
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 30, 2008 5:54 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 40

Posts: 224

Joined: 13th Nov 2004

Ride: EB2 Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Ummm I'm ready to give up all together if i don't get any help.....ANyone know where the Orange/black wire for ACC relay come from? It's not geting any power?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Feb 02, 2008 10:10 am 
Smokin em up
Offline

Age: 40

Posts: 224

Joined: 13th Nov 2004

Ride: EB2 Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

I'm back on this for three days over my long weekend and 'HAVE' to get this thing goin.....HELP!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Mar 01, 2008 3:00 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2396

Joined: 25th Sep 2005

Gallery: 9 images

Ride: Da Maverick & xe ute

Location: Upper FTG. melbourne
VIC, Australia

mate did u ever fix the problem?

 

_________________

Mods: sprint kit, steeda short shift, svo lip, El handles, El Air intake, au xr wheels, lukey cat back, jbl focal and pioneer sterio <--- Sold

Xe ute - Bright green with 302

Da maverick - Straight gas turbo

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 23 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 3:28 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names