Fordmods Logo

installed 044 pump now car wont start 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: installed 044 pump now car wont start
Posted: Wed Feb 29, 2012 12:21 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 28

Posts: 26

Joined: 8th Sep 2010

Gallery: 3 images

Ride: 1994 ED XR6 5speed manual

Power: 124 rwkw

Location: sydney
NSW, Australia

Hey there I just installed a Bosch 044 pump and the car started first go but now it's hard 2 start its like its got a dead batt the car turns over 4 3sec and then goes tick tick I then changed the batt 2 a new 1 but still does the same my batt is in the boot. My mate reckons I should put a earth strap from my car body 2 the starter motor and earth the 044 pump in the boot because the pump draws 2 much current. I don't no wat do. some help!
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: installed 044 pump now car wont start
Posted: Wed Feb 29, 2012 12:34 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1427

Joined: 21st May 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

What size cable did you use from the boot to the starter?
Do you have an engine-to-body earth strap?

 

_________________

EL Fairmont Ghia - Manual - Supercharged
- The Car
- The Headlights

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: installed 044 pump now car wont start
Posted: Wed Feb 29, 2012 2:40 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 28

Posts: 26

Joined: 8th Sep 2010

Gallery: 3 images

Ride: 1994 ED XR6 5speed manual

Power: 124 rwkw

Location: sydney
NSW, Australia

I used 2 gauge wire and yea I got engine 2 body strap
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: installed 044 pump now car wont start
Posted: Wed Feb 29, 2012 2:44 pm 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 8831

Joined: 18th Dec 2002

Gallery: 6 images

Ride: AUII V8 LTD

Power: 270 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

Unplug the new fuel pump and see if your engine will crank as expected. Then atleast you'll know if its something relating to the current draw of the 044 (but I doubt it).

 

_________________

WAG363: AUII LTD Supercharged 363 Dart Stroker [Supercharged 363 LTD Build]
WAGGIN: 2012 Volkswagen Passat Wagon - V6 4Motion.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: installed 044 pump now car wont start
Posted: Wed Feb 29, 2012 4:13 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 28

Posts: 26

Joined: 8th Sep 2010

Gallery: 3 images

Ride: 1994 ED XR6 5speed manual

Power: 124 rwkw

Location: sydney
NSW, Australia

I disconnected it now the car cranks so much easier the sheet says the pump draws 15.5 amps its not much but why is it being retarted for!
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: installed 044 pump now car wont start
Posted: Wed Feb 29, 2012 4:15 pm 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 8831

Joined: 18th Dec 2002

Gallery: 6 images

Ride: AUII V8 LTD

Power: 270 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

Whats the fuel pump relay rated to?

 

_________________

WAG363: AUII LTD Supercharged 363 Dart Stroker [Supercharged 363 LTD Build]
WAGGIN: 2012 Volkswagen Passat Wagon - V6 4Motion.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: installed 044 pump now car wont start
Posted: Wed Feb 29, 2012 4:43 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 28

Posts: 26

Joined: 8th Sep 2010

Gallery: 3 images

Ride: 1994 ED XR6 5speed manual

Power: 124 rwkw

Location: sydney
NSW, Australia

Don't no. wat should it be
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: installed 044 pump now car wont start
Posted: Wed Feb 29, 2012 4:55 pm 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 8831

Joined: 18th Dec 2002

Gallery: 6 images

Ride: AUII V8 LTD

Power: 270 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

20A should be sufficient. The one in there should have the rating on it.

 

_________________

WAG363: AUII LTD Supercharged 363 Dart Stroker [Supercharged 363 LTD Build]
WAGGIN: 2012 Volkswagen Passat Wagon - V6 4Motion.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: installed 044 pump now car wont start
Posted: Wed Feb 29, 2012 5:05 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 28

Posts: 26

Joined: 8th Sep 2010

Gallery: 3 images

Ride: 1994 ED XR6 5speed manual

Power: 124 rwkw

Location: sydney
NSW, Australia

Ok ill check it out but if its not that wat else could it be
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 1:25 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names