Fordmods Logo

is my ecu dead? 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: is my ecu dead?
Posted: Tue May 04, 2010 6:33 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 19

Joined: 23rd Apr 2009

Ride: Ba Falcon XL Ute

Location: Hobart
TAS, Australia

Hi Guys,

I have just finished putting my car (03 BA ute) back together after installing a new torque converter, and now i cant start the damn thing. i have checked and swapped relays, and fuses, and still no dice.

It wont even crank, just the click of the relays. I cant hear the fuel pump either.

The first time i went to start it, the display showed what gear i was in, which was wrong due to me putting the gear select cable on the inhibitor incorrectly. that has been fixed up now, and is in the correct position, but now the display shows no gear in screen.

another thing, when keyed to "on" the engine light stays on, is that normal.

Have i fried my ECU?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: is my ecu dead?
Posted: Tue May 04, 2010 7:04 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 213

Joined: 14th Sep 2009

Ride: Hanni - BA XR6T

Location: Rosedale
VIC, Australia

Sounds like your batterys dead?? Im not sure with BA's but all the e series Ive owned, when the key is in the on position the engine light stays on untill the cars started . . .

Cheers
Grant
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: is my ecu dead?
Posted: Tue May 04, 2010 7:23 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 19

Joined: 23rd Apr 2009

Ride: Ba Falcon XL Ute

Location: Hobart
TAS, Australia

i6_demon wrote:
Sounds like your batterys dead??


Hey mate, i have run a multi meter acrcross the battery terminals, and i havd 12.2 volts still running.

All other electrics work fine.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: is my ecu dead?
Posted: Tue May 04, 2010 7:26 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 26

Posts: 67

Joined: 29th Jun 2008

Ride: EB Fairmont

Location: Wollongong
NSW, Australia

check that you have put all the wires back on the starter motor properly, i forgot to when i put in my gearbox. cheers

 

_________________

Silver EB Fairmont- AU S3 engine, Tickford Head, EF handbrake, T5 manual, EF XR6 3.45 LSD, 2.5" Catback by Rapid Exhaust, EL BBM, EL XR6 ECU, EL Thermos, EB Ghia interior, Kingy Superlows, Monroe struts
Now with a Walbro 255lph fuel pump :grin:

soon to come a crankin sound system boo yeh!!!!

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: is my ecu dead?
Posted: Tue May 04, 2010 7:27 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 19

Joined: 23rd Apr 2009

Ride: Ba Falcon XL Ute

Location: Hobart
TAS, Australia

another thing that led me to believe the ecu is faulty is i can't connect to it with my scan tool anymore.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: is my ecu dead?
Posted: Wed May 05, 2010 12:05 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 19

Joined: 23rd Apr 2009

Ride: Ba Falcon XL Ute

Location: Hobart
TAS, Australia

nevermind. I reset the ECU for 30 mins. All was good after that
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: is my ecu dead?
Posted: Wed May 05, 2010 1:25 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 213

Joined: 14th Sep 2009

Ride: Hanni - BA XR6T

Location: Rosedale
VIC, Australia

Good ya got it sorted mate :D

Cheers
Grant
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 1:57 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names