Fordmods Logo

lpg problems 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: lpg problems
Posted: Fri May 20, 2005 7:16 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 44

Posts: 2

Joined: 20th May 2005

Location: london
NSW, Australia

:!: I have a 1.8 tickfords systems lpg focus, when I accelerate it holds back, it also sometimes stalls at roundabouts and traffic lights, i have changed the spark plugs but it is still doing the samething, it runs fine on petrol. please help
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 20, 2005 7:55 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 48

Posts: 163

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: xf wagon

Location: bayswater
VIC, Australia

don't use safeway gas!!
since i stopped using it my idle
has returned to correct speed
and it seems to accelerate a lot better.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: LPG problems
Posted: Fri May 20, 2005 11:12 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 708

Joined: 9th Nov 2004

Ride: Falcon

Location: Liverpool
NSW, Australia

This type of system runs a close loop set up, which means that it probley has a idle stepper in the vapour hose, take it to a competent gas mech & ask him to check the stepper cycle ...... also the idle jet in the convertor has alway been a problem due to our poor quality of LPG... the idle jet is located under the convertor lock solinode, DON'T try to do this your self as its under pressure... tank must be turned off & purged before playing with the convertor. Hope this helps!

Joe...................... Crescent motorsport
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat May 21, 2005 4:23 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

xfnoho wrote:
don't use safeway gas!!
since i stopped using it my idle
has returned to correct speed
and it seems to accelerate a lot better.



So your saying don't use Caltex???

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 22, 2005 12:20 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 2215

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 17 images

Ride: Oettinger Golf GTI

Location: Sydney
NSW, Australia

madmax wrote:
xfnoho wrote:
don't use safeway gas!!
since i stopped using it my idle
has returned to correct speed
and it seems to accelerate a lot better.



So your saying don't use Caltex???


Caltex LPG makes my car run like a sack of s**t, starts to ping and i get poor fuel economy! .. usually i always run mobil's unigas or kleenheat.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 22, 2005 10:48 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 973

Joined: 15th Nov 2004

Ride: el wagon

Location: melbourne
VIC, Australia

I would trend to suspect the idle jet too. It can be looked at if you are carefull. It is operated by an electromagnet, and is usualy (on tickford) the little black square box on top of the converter. undo the "e" clip, and then you lift off the black box. then undo the bolt revealed. Be carefull tho' cos there is a spring underneath it. remove the spring, and the jet is revealed. I then get a bit of very fine wire, and poke it thru' the jet.

DO NOT turn the engine/ignition on unless you disconnect the lock off valve at the converter from the electrics!!!!!!!!!

and DON'T SMOKE!!!!!!!!while playing with it!!!!!! (the converter that is :D )
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 22, 2005 11:03 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 3885

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII XR6 Turbo

Location: Victor Harbor
SA, Australia

Hi i would suggest if you have replaced the plugs and leads and that made no difference, then its possible that the lpg filter is clogged up and possibly buggered because of the gas that you have been using.

I personally recommend BP autogas, and then take your car to a gas mechanic and tell him to check all the gas lines (for leaks) check the gas filter and replace it if it needs to be done.

My XR is much the same however it doesnt stall, it just labours when you go to accelerate after comming to a full stop.. :roll:


Good luck

 

_________________

Image -BF MKII XR6 Turbo in EGO-

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 11:05 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names