Fordmods Logo

NC fairlane, Brake Fail Light issue... 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: NC fairlane, Brake Fail Light issue...
Posted: Sun Mar 27, 2011 6:39 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 32

Posts: 1044

Joined: 4th Aug 2010

Ride: NA Fairlane, DC LTD

Location: Alice Springs
NT, Australia

Hey everyone, thanks for looking and (if you do) thanks for the help..

I'm looking at getting a new shell for the Lowlane. I've found a NC, but I has an electrical issue..

When turning the key to ON all the lights come up ok on the dash, smart lock goes out as normal an dosnt flash fast like it's activated when the key is off. but when turned to start nothing happens like the car is in D, and the brake fail light comes on, however it isn't instant like it normally comes on, it takes a second to slowly glow up to full brightness.

Any ideas on where to look or what it may be would be great.

 

_________________

[color=#004080]Cheers, Jacob.

NA Fairlane Build thread:
the-garage-f53/my-fairlane-build-lowlane-t94891.html.
Also in the garage....
AU LTD, DC LTD, and Lowlane.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NC fairlane, Brake Fail Light issue...
Posted: Sun Mar 27, 2011 6:56 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 2688

Joined: 21st Oct 2007

Gallery: 28 images

Ride: NCII Fairlane + G220

Power: 143 rwkw

Location: Lake Macquarie
NSW, Australia

I assume it's still auto? If so, you may need to replace the safety switch which is a cream coloured unit on the LHS of the btr (AKA - start inhibitor switch). If it has failed, no amount of turning the key will start the b**ch :P As for the brake light fail, are all globes working?

 

_________________

Image
E-Series Fairlane/LTD? forums/post746329.html#746329
Mick's Garage forums/viewtopic.php?t=65504

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NC fairlane, Brake Fail Light issue...
Posted: Sun Mar 27, 2011 7:11 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 32

Posts: 1044

Joined: 4th Aug 2010

Ride: NA Fairlane, DC LTD

Location: Alice Springs
NT, Australia

It all in working order.

Apparently there was a "pop" and it stopped working.

It is still auto, and that's one thing I though of, cos as far as I know that light only comes in when it isn't in P or N.
It's just the fact it glows up slowly instead of instantly like normal that has me wondering.

Is there anything else that makes that light come on?

They have changed fuses, relays and the starter motor.

Could it be ignition switch related? The smart lock light is functioning normally, no sign it is active (ie: steady/fast flashing)

 

_________________

[color=#004080]Cheers, Jacob.

NA Fairlane Build thread:
the-garage-f53/my-fairlane-build-lowlane-t94891.html.
Also in the garage....
AU LTD, DC LTD, and Lowlane.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 3:58 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names