Fordmods Logo

Now it wont START!! HELP!!! 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Now it wont START!! HELP!!!
Posted: Fri Jan 11, 2008 10:55 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 30

Posts: 14

Joined: 2nd Jul 2006

Gallery: 1 images

Ride: ED XR6

Location: Mansfield
VIC, Australia

well ive completed everything of the conversion, i mean everything except it wont start even with a manual computer in it so i tried the auto one as well and still got nothing!! It roll starts but sounds like its on 4 bloody cylinders! Any Ideas!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jan 12, 2008 2:16 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 119

Joined: 4th Jun 2006

Gallery: 5 images

Location: Palmerston North
Oustide Australia

What work have you done, might help with diagnosing the problem.

Have you pulled the codes from the ECU/TCM's ?
Have you set the base timing right, out 180Deg perhaps?
Plug leads on the right way?

Does it turn over with the key. Does it have smartlock, have you done the 30min thing?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 13, 2008 11:15 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 30

Posts: 14

Joined: 2nd Jul 2006

Gallery: 1 images

Ride: ED XR6

Location: Mansfield
VIC, Australia

It doesn't turn over with a key, it does have smartlock though.. don't know bout the codes because i don't have any idea how to do that. did't adjust any timing and did't take off the plug leads. Wots the 30 min thing?? never heard of it!!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 13, 2008 11:30 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11738

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

heathsedxr6 wrote:
It doesn't turn over with a key, it does have smartlock though.. don't know bout the codes because i don't have any idea how to do that. did't adjust any timing and did't take off the plug leads. Wots the 30 min thing?? never heard of it!!


So what exactly did you do?

Did you remove the battery? Does the smart lock light up or flash when you have the key in? If you do, then the BEM does not recognize your key and so you have to input the key again. Leave the key in the Ignition on the On position for about 30-45mins or something.

If it isn't your smart lock, check your fuses.

phong =P~

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jan 14, 2008 6:29 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 30

Posts: 14

Joined: 2nd Jul 2006

Gallery: 1 images

Ride: ED XR6

Location: Mansfield
VIC, Australia

ok so it was my loom wasn't the right one, ea and ed looms are different so i got my auto one and did that trick but now it still runs like s**t!!! bloody thing barely idles, and sounds like the timing is out but it isn't! i just want to drive her!! lol
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jan 14, 2008 8:34 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 11791

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 13 images

Ride: Holden VF Calais / NL FBT

Location: SE Melb
VIC, Australia

next time explain what you have done so people can help
your original post is pretty useless and gives no clue how to help you

 

_________________

Nicko

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 1:41 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names