Fordmods Logo

Original BEM Help!! 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Original BEM Help!!
Posted: Sat Apr 30, 2011 3:00 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 22

Posts: 337

Joined: 30th Apr 2011

Ride: '97 EL Fairmont Ghia

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hey there!
I'm new to the site so go easy on me.
Anyway, im asking about how to get my original BEM or smartlock to work again. I tried to reinstall it like i did with the other one but the smartlock light didn't flash at all. Everything else works, the car also started without having to wait at all. Even when the car was off the smartlock light didn't flash. So how do I get it all working again?
I'm guessing there are alot of questions like this going around but I did a search and couldn't find what i wanted.
Any help would be great!
Thanks

 

_________________

The EL ghia
^^^^^^^^^^

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Original BEM Help!!
Posted: Sat Apr 30, 2011 4:45 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

So let me get this right...

Your car's original BEM was removed.
You've been using a second one..

Now you want to put in the original?

Then there's Nothing you need to do, the BEM is already locked onto the cars ignition barrel.
and most likely the original remote fobs.

If it turns the car on, its working fine.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Original BEM Help!!
Posted: Sat Apr 30, 2011 5:00 pm 
Moderator
Offline

Posts: 14513

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

why did you change it in the first place?? and why do you want to change it back?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Original BEM Help!!
Posted: Sat Apr 30, 2011 7:43 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 22

Posts: 337

Joined: 30th Apr 2011

Ride: '97 EL Fairmont Ghia

Location: Melbourne
VIC, Australia

Better explain it a bit more.

I have been using a high series (green) BEM from an NL Fairlane in my EL fairmont ghia.

I changed it because the electric aerial was not working.

I want to put the original BEM back in because i found and fixed the aerial problem, and because the NL BEM has messed up the climate control (so the local mechanic tells me) and is cooling at 32 degrees!

The Smartlock globe is fine because it works with the NL bem but not the EL bem.

Let me know if you need more information.

 

_________________

The EL ghia
^^^^^^^^^^

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 4:17 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names