Fordmods Logo

Re-mafs query 

 

Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 
 Post subject: Re-mafs query
Posted: Sat Jan 29, 2005 4:56 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 596

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: BA mkII XR8

Location: NEWCASTLE
NSW, Australia

I have just finnished replacing my throttle body & injectors, but the thing is y'know when you finnish you're chors and it bout 3am and you just start it anyway, just for piece of mind!, It started instantly but still had that dreaded MISS off idle (with lots of throttle of a***) so I had a better look when I got up today and noticed the MAFS plug was not connected, but after I connected it the car ran no differently I still have'nt checked the voltages but usually if the mafs is not connected doesn't the car idle rough as guts? does this sound like a faulty maf sensor??
kenny:

 

_________________

Image
IF YOU HAVE IT UNDER CONTROL
YOU SIMPLY DON'T HAVE ENOUGH POWER!!!
Detroit 8V71 for sale, taking offers

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 30, 2005 2:01 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1440

Joined: 7th Nov 2004

Ride: 320kw BA XR8

Location: Adelaide
SA, Australia

Yeah if the MAF is disconnected the engine does run rough and doesn't have any real power, basically running pig rich. If it made no difference plugging in the MAF then yeah sounds like a dead MAF. Probably worth resetting the EEC and see if that helps, and maybe clean the MAF wires although a dirty MAF normally runs lean.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 7:40 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names