Fordmods Logo

resetting the ecu after exhaust and intake? 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: resetting the ecu after exhaust and intake?
Posted: Mon Oct 10, 2011 2:15 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 25

Posts: 181

Joined: 5th May 2011

Gallery: 6 images

Ride: 1998 ford el fairmont ghia

Location: Melbourne
VIC, Australia

im hearing all these things about after mods done to your car you can or have to reset the ecu so the car learns what you have done to it so it performs better than it was stock. is this nessary to reset the ecu? also what are the steps to reset the ecu, just disconnecting the battery for 1 min or so? if not what are the steps?

the mods i have done is headers (genie) 2 1/2" exhaust 2 mufflers, hi flo cat (redbak) and a CAI 3" mandrel bend piping from box to throddle body (poddy in the box).

thanks Sam
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: resetting the ecu after exhaust and intake?
Posted: Mon Oct 10, 2011 2:28 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 248

Joined: 4th Nov 2007

Gallery: 1 images

Ride: AUIII

Location: COONABARABRAN
NSW, Australia

Disconnect the battery as you said and wait 10 mins.
Personally i think your car will learn as you drive mate. Its not that big a deal. But yeah, disconnect if ya want.
All the best.

 

_________________

AUIII, PACEY 4499's, MAGNIFLOW CAT, 2.5" ZORST, 17X8" AUII XR RIMS....otherwise all factory!

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: resetting the ecu after exhaust and intake?
Posted: Mon Oct 10, 2011 2:33 pm 
Moderator
Offline

Posts: 14513

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

no need to reset the ecu, the only learning it does is idle and light cruising, full throttle settings never change.. if it idles and drives fine then its fine...
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: resetting the ecu after exhaust and intake?
Posted: Mon Oct 10, 2011 2:38 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 25

Posts: 181

Joined: 5th May 2011

Gallery: 6 images

Ride: 1998 ford el fairmont ghia

Location: Melbourne
VIC, Australia

yeaa i thought so i have noticed it performs better and did the mods months ago so may aswell ask, think id just get a tune haha
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 6:59 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names