Fordmods Logo

Rev hang after installing ti chip el 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Rev hang after installing ti chip el
Posted: Sun May 11, 2014 6:01 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 28

Posts: 7

Joined: 2nd Feb 2014

Gallery: 9 images

Ride: El xr6 manual

Location: West Auckland
New Zealand

Hey guys I've got a problem after installing a ti chip I've got rev hang could it be the isc any help would be Great if I rev it up to 3000 it takes a long time to drop back down
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rev hang after installing ti chip el
Posted: Sun May 11, 2014 7:17 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 1110

Joined: 27th Dec 2011

Gallery: 6 images

Ride: ef falcon futura

Power: 154 rwkw

Location: Koo Wee Rup
VIC, Australia

make sure your base idle and tps is set correctly. also make sure you don't have any vacuum leaks

 

_________________

ef futura, pacemakers, 2.5inch catback, k&n panel filter and 3.45 lsd. extractors/cat, ticky head, custom cam grind, t5. now onto cosmetics.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rev hang after installing ti chip el
Posted: Sun May 11, 2014 8:14 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 28

Posts: 7

Joined: 2nd Feb 2014

Gallery: 9 images

Ride: El xr6 manual

Location: West Auckland
New Zealand

No vac leaks how do I set the base idle and tps thanks
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rev hang after installing ti chip el
Posted: Sun May 11, 2014 8:26 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 1110

Joined: 27th Dec 2011

Gallery: 6 images

Ride: ef falcon futura

Power: 154 rwkw

Location: Koo Wee Rup
VIC, Australia

tps needs to be about 0.8v closed I think. base idle, you can unplug the isc and turn the idle screw down until it just idles, then plug isc back in. (really supposed to put it in diag mode, but I never do lol)

 

_________________

ef futura, pacemakers, 2.5inch catback, k&n panel filter and 3.45 lsd. extractors/cat, ticky head, custom cam grind, t5. now onto cosmetics.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rev hang after installing ti chip el
Posted: Sat Jun 07, 2014 11:47 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1140

Joined: 27th Feb 2005

Ride: Supercharged EF Fairmont

Location: T.I. Performance HQ
VIC, Australia

TPS voltage is not a huge issue, people get hung up on it but I have found it makes little to no difference with the later ECUs due to the ratchet function that detects idle TPS volts.

Follow the instructions supplied with the chip with regards to setting the base idle. If symptoms persist, follow the other instructions that say to contact us!

Jason
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 7:10 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names