Fordmods Logo

TICKFORD HEAD 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: TICKFORD HEAD
Posted: Fri Apr 27, 2012 8:46 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 72

Joined: 30th May 2010

Gallery: 9 images

Ride: el fairmont

Location: canberra act
QLD, Australia

Hi all i am fitting a ef tickford head & fuel reg to my el fairmont ,do i need to change the ecu to a el fairmont ghia one ?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: TICKFORD HEAD
Posted: Fri Apr 27, 2012 8:52 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11738

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

monty EL wrote:
Hi all i am fitting a ef tickford head & fuel reg to my el fairmont ,do i need to change the ecu to a el fairmont ghia one ?


It would be ideal to run with the Ghia ECU. Fuel mapping is different between Tickford and standard. So if you can get your hands on a Ghia ECU as well, plug it in.

EDIT: forgot to say, it will also run with the normal Fairmont ECU, but won't get full potential out of the Tickford gear you just put in.

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: TICKFORD HEAD
Posted: Sat Apr 28, 2012 2:03 am 
Parts Gopher
Offline

Posts: 72

Joined: 30th May 2010

Gallery: 9 images

Ride: el fairmont

Location: canberra act
QLD, Australia

Thanks for the info can get one just didn't want to change if not needed as they don't run the best for a week or two when they get reset
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: TICKFORD HEAD
Posted: Sat Apr 28, 2012 10:18 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11738

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

monty EL wrote:
Thanks for the info can get one just didn't want to change if not needed as they don't run the best for a week or two when they get reset


It'll still run just fine. If you can get the ECU cheap grab it. If you're going to spend hundreds, get a J3 chip with the Fairmont Ghia mapping. I drove mine on the standard ECU for a year or so until I got the j3 chip. No issues.

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 3:27 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names