Fordmods Logo

V8 dying after 30 secs, with or without J3 chip 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: V8 dying after 30 secs, with or without J3 chip
Posted: Fri Dec 15, 2017 6:36 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 45

Posts: 12

Joined: 29th Mar 2010

Ride: Ford ED Sprint

Location: Cairns
QLD, Australia

Gday folks,

I'm having a problem with my ED Sprint -

Original ECU is fitted with a J3 chip. Car will start, run ok for about 30 secs and then drop away to a sputtering idle of approx 200RPM, not responsive to throttle inputs.

I have removed the J3 chip and the same thing happens.

Interestingly I drove it a couple of days ago without incident.

Further, the car runs and drives fine with a substitute ECU (fitted with J3 chip).

I have also just received a scan tool from Muzza (thanks mate, lovely bit of gear) and it's throwing codes

15 - Keep alive Memory power problem

34 - All tests EVP Voltage above closed limit

96 - PCS Solenoid fault.

All I can summise is the original ECU is faulty.



Any thoughts?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: V8 dying after 30 secs, with or without J3 chip
Posted: Fri Dec 15, 2017 11:39 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 39

Posts: 1321

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

test fuel pressure at the rail
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: V8 dying after 30 secs, with or without J3 chip
Posted: Sun Dec 17, 2017 5:06 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 45

Posts: 12

Joined: 29th Mar 2010

Ride: Ford ED Sprint

Location: Cairns
QLD, Australia

I've got a replacement ECU on the way. Bearing in mind it runs fine with a different ECU I can't help but think the original one must be cactus. I'll report back in a few days
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: V8 dying after 30 secs, with or without J3 chip
Posted: Mon Dec 18, 2017 5:13 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 45

Posts: 12

Joined: 29th Mar 2010

Ride: Ford ED Sprint

Location: Cairns
QLD, Australia

Well good news. New computer works fine, even with the J3 chip installed so I'll call that a win.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: V8 dying after 30 secs, with or without J3 chip
Posted: Mon Dec 18, 2017 6:44 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 2940

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '91 EB Wagoon

Location: Geeelong
VIC, Australia

don't throw away the original ecu as it "may be" able to be repaired.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: V8 dying after 30 secs, with or without J3 chip
Posted: Mon Dec 18, 2017 7:08 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 45

Posts: 12

Joined: 29th Mar 2010

Ride: Ford ED Sprint

Location: Cairns
QLD, Australia

Thanks mate yeah I have trouble throwing stuff away at the best of times. I'll send it away to hopefully get it fixed when I can. Just glad I got her going again without having to bend over at the local workshop
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 13, 2018 10:12 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names