Fordmods Logo

V8 Smartlock bypass 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: V8 Smartlock bypass
Posted: Sat Apr 04, 2009 4:30 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 290

Joined: 10th May 2006

Ride: 5 Spd EA Wagon, 5 spd EF Fairmon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hello,
I need to know which pin is the smartlock pin on an ED V8 ECU?

Cheers
David

 

_________________

If you're not driving a manual, you are only steering...

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: V8 Smartlock bypass
Posted: Sun Apr 05, 2009 9:39 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 33

Joined: 11th Nov 2008

Ride: EA S PACK

Location: melbourne
VIC, Australia

hi mate im 99% sure its pin 4 mate :wink:

what are you fiting a smart lock by pass module or something
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: V8 Smartlock bypass
Posted: Sun Apr 05, 2009 10:00 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 290

Joined: 10th May 2006

Ride: 5 Spd EA Wagon, 5 spd EF Fairmon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Cheers mate,
I'm fitting an ED XR8 engine and 4speed auto into an XF panno..
So hopefully if i get it running it will be a good thing.

Cheers
David

 

_________________

If you're not driving a manual, you are only steering...

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: V8 Smartlock bypass
Posted: Sun Apr 05, 2009 10:04 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 33

Joined: 11th Nov 2008

Ride: EA S PACK

Location: melbourne
VIC, Australia

sounds fun
you will need to get a smart lock by pass module to run that ecu in the xf
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: V8 Smartlock bypass
Posted: Sun Apr 05, 2009 10:18 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 290

Joined: 10th May 2006

Ride: 5 Spd EA Wagon, 5 spd EF Fairmon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Yeah, i've already got one in there, but i'm not getting injector pulse. It has spark, and runs the fuel pump on crank, but, no pulse to any injectors.
They have got power to them, but no neg.

I am yet to wire the TCM yet, so im not sure if that fact it has no gear pos signal makes a difference?


Cheers
David

 

_________________

If you're not driving a manual, you are only steering...

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: V8 Smartlock bypass
Posted: Sun Apr 05, 2009 10:42 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 33

Joined: 11th Nov 2008

Ride: EA S PACK

Location: melbourne
VIC, Australia

hmmmmm,when you say there not pulseing do you mean there not squerting fuel,have you changed the fuel pump to a eb v8 one.
when you turn it over can you here the injectors clicking at all

so the smart lock by pass module is hooked up right,conected to pin 4 for the smart lock signal and a ground conected to pin 60 then power to pin 57

Last edited by travs ea-xr6 on Sun Apr 05, 2009 10:48 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: V8 Smartlock bypass
Posted: Sun Apr 05, 2009 10:46 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 290

Joined: 10th May 2006

Ride: 5 Spd EA Wagon, 5 spd EF Fairmon

Location: Melbourne
VIC, Australia

I have run the motor on aero-start, and used a noid light to determine the lack of pulse.
The pump runs, and when cranked (or another dissy turned by hand) i have spark, and the fuel pump runs, but no pulse..

David

 

_________________

If you're not driving a manual, you are only steering...

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: V8 Smartlock bypass
Posted: Fri May 15, 2009 7:42 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 699

Joined: 1st Jan 2006

Ride: Lots, all Fords

Location: Hamilton
New Zealand

I had an EB V8 ecu do exactly this. I was running on LPG (with the power supply to the petrol fuel injectors switched off) so the engine still ran. The trip computer gave an instantaneous fuel usage of 0, which is what tipped me off about the problem. Got home, tried to pull the codes, nothing. No code output, no output at all on the diagnostics wire. I switched in a spare computer, all running well again.

So I thought, why not run the dodgy ecu as I only use LPG anyway. I did this for about 2 days until I realised it was using fuel at a HUGE rate. I guessed it was running fixed timing. So put came the dodgy ecu, perminantly.

I would try a known good smartlock ecu. Maybe try and pull the codes from your ecu first. Just one other thing to check, that your computer is actually a smartlock ecu. Before smartlock was fitted, pin 4 required IDM input from the distributor through a 22k resistor instead.

good luck

 

_________________

XA Faimont 351C, AU2 XR8 Manual 5.0, DA LTD 5.0, Mk1 Capri 5.0, 1995 Mustang 5.0, EF2 XR8 Manual, EF2 Fairmont Ghia 5.0, AU3 XR8 Auto, AU2 XR8 Auto, AU2 XR8 Manual Ute, TE Cortina 5.0 Manual, DU LTD 5.0 soon to be manual

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 3:45 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names