Fordmods Logo

weird issues with fuel pump 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: weird issues with fuel pump
Posted: Fri Aug 27, 2010 8:38 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3374

Joined: 11th Mar 2008

Ride: EA SVO, AU2 Forte

Location: Bendigo
VIC, Australia

now i've owned my EB for nearly 2.5 years now. it's dual fuel and ever since i've owned it the fuel pump has been that noisy it sounded like i had a holley blue in the tank but it still ran and performed fine on petrol.

But last weekend i had my gas mixer off so i ran it on petrol and it finally gave up the game and started missing and spluttering on petrol so i got a brand new Fuelmiser pump and fitted it 22/8 Sunday. did it at my brothers joint, worked all sweet and got me home (about 5kms). but an hour later when i when to restart it, it wouldn't start. the pump wasn't working.

So on the Tuesday when i got a chance i checked for power at the pump, it was there. so i got a replacement pump under warranty but this time it was a Bosch pump. fitted it last night and worked all sweet. got from my joint to my brothers (5kms) and when i went to restart it an hour later whenever the fuel pump is running (all the time when the car is running) all my outside lights come on dull, parkers, indicators everything. all on dull. but as soon as i disconnect the pump it is okay.

now wtf? how does changing the pump cause that? with the old clapped out pump it was fine! so currently the pump is disconnected and i'm running on gas
sorry about the novel but i needed to explain it all

 

_________________

Daily driver: AU2. 5 speed. 19" FG luxos. Full exhaust. Lowered. AU3 XR leather interior, converted to full power windows. 3.45 LSD. IN THE FUTURE: Tickford 6
Weekend driver: EA SVO AU motor. Built BTR. TCE 2800 stall. T76 turbo. Locked diff. On E85. approx 320rwkw. 11.5 @121mph

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: weird issues with fuel pump
Posted: Fri Aug 27, 2010 8:47 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 2448

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Location: Brisbane
QLD, Australia

Have you checked the pump earth? - usually at the drivers side taillight

Nigel
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: weird issues with fuel pump
Posted: Fri Aug 27, 2010 8:51 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3374

Joined: 11th Mar 2008

Ride: EA SVO, AU2 Forte

Location: Bendigo
VIC, Australia

is that the random wire that attaches to the taillight mounting bolt?

 

_________________

Daily driver: AU2. 5 speed. 19" FG luxos. Full exhaust. Lowered. AU3 XR leather interior, converted to full power windows. 3.45 LSD. IN THE FUTURE: Tickford 6
Weekend driver: EA SVO AU motor. Built BTR. TCE 2800 stall. T76 turbo. Locked diff. On E85. approx 320rwkw. 11.5 @121mph

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: weird issues with fuel pump
Posted: Fri Aug 27, 2010 8:57 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 2448

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Location: Brisbane
QLD, Australia

Yup. undo it and the car stops within 10 seconds!
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: weird issues with fuel pump
Posted: Fri Aug 27, 2010 8:58 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3374

Joined: 11th Mar 2008

Ride: EA SVO, AU2 Forte

Location: Bendigo
VIC, Australia

last time i undid it my taillights went mental. lol it makes sense now. cheers man i'll have to have a look after work tonight

 

_________________

Daily driver: AU2. 5 speed. 19" FG luxos. Full exhaust. Lowered. AU3 XR leather interior, converted to full power windows. 3.45 LSD. IN THE FUTURE: Tickford 6
Weekend driver: EA SVO AU motor. Built BTR. TCE 2800 stall. T76 turbo. Locked diff. On E85. approx 320rwkw. 11.5 @121mph

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: weird issues with fuel pump
Posted: Sat Aug 28, 2010 12:18 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3374

Joined: 11th Mar 2008

Ride: EA SVO, AU2 Forte

Location: Bendigo
VIC, Australia

turns out the earth for the fuel pump attached to the tail lights bolt was loose. cheers nigel

 

_________________

Daily driver: AU2. 5 speed. 19" FG luxos. Full exhaust. Lowered. AU3 XR leather interior, converted to full power windows. 3.45 LSD. IN THE FUTURE: Tickford 6
Weekend driver: EA SVO AU motor. Built BTR. TCE 2800 stall. T76 turbo. Locked diff. On E85. approx 320rwkw. 11.5 @121mph

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: weird issues with fuel pump
Posted: Sat Aug 28, 2010 12:28 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 4285

Joined: 8th Dec 2004

Gallery: 25 images

Ride: EB2 Ghia,Mighty Boy,Eb1 Xr8 5spd

Location: ** In the Shed! **
VIC, Australia

Never would have guessed that was the issue dude! Made for an interesting read, and i think i will have to clean up that earth point once i am done with other jobs on the car this w/e.

Cheers

ToranaGuy

 

_________________

I am the ToranaGuy!|74 Lh Torana Turbo|78 Hz PanelVan|86 Mighty Boy Ute|93 EB2 Ghia,GT Mockup,5spd,LPGI,Full Leather|2 x EB Xr8 5spd's|FS [VIC]: Wrecking - Eb XR8 - Parts available |Build Thread|Ebay Items - Ford Parts|

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: weird issues with fuel pump
Posted: Sat Aug 28, 2010 8:42 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 2448

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Location: Brisbane
QLD, Australia

Good stuff. Actually I know about that earth because I pulled the taillights out of my donor LTD - and the engine died. bit o swearing and a few minutes later its fixed. (Its nice to have the donor car still driveable)

Cheers

Nigel
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: weird issues with fuel pump
Posted: Sat Aug 28, 2010 8:42 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3374

Joined: 11th Mar 2008

Ride: EA SVO, AU2 Forte

Location: Bendigo
VIC, Australia

ToranaGuy wrote:
Never would have guessed that was the issue dude! Made for an interesting read, and i think i will have to clean up that earth point once i am done with other jobs on the car this w/e.

Cheers

ToranaGuy


i've seen it there before and thought "wtf is that" but i've always put it back on. i once didn't on purpose and started it and the tail lights started doin crazy things so i assumed it was for my trailer wiring which is all scotched locked into that side tail lights wiring

 

_________________

Daily driver: AU2. 5 speed. 19" FG luxos. Full exhaust. Lowered. AU3 XR leather interior, converted to full power windows. 3.45 LSD. IN THE FUTURE: Tickford 6
Weekend driver: EA SVO AU motor. Built BTR. TCE 2800 stall. T76 turbo. Locked diff. On E85. approx 320rwkw. 11.5 @121mph

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 9:50 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names