Fordmods Logo

yes another question about running an EL ecu on an EA 

 

Page 1 of 1 [ 11 posts ] 

 
 Post subject: yes another question about running an EL ecu on an EA
Posted: Sun Feb 26, 2006 10:56 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1549

Joined: 27th Apr 2005

Gallery: 1 images

Ride: AU Fairmont Ghia

Location: Perth
WA, Australia

Just thought of another problem in that I have a seperate trans computer.

How will i fit the EL cop computer? Will an EL loom solve my problems?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 27, 2006 8:49 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1549

Joined: 27th Apr 2005

Gallery: 1 images

Ride: AU Fairmont Ghia

Location: Perth
WA, Australia

bump
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 27, 2006 8:54 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 3097

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: VU SS

Location: Ivanhoe
NSW, Australia

Keep using it?? What's the problem?

 

_________________

EF Fairmont now Sold!
Guides: Polishing|Modifications |Manual Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 27, 2006 8:59 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1549

Joined: 27th Apr 2005

Gallery: 1 images

Ride: AU Fairmont Ghia

Location: Perth
WA, Australia

I wont get the different shift points, and wouldnt get the 4th gear lockout below 65km/h, ect
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 27, 2006 9:10 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 3097

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: VU SS

Location: Ivanhoe
NSW, Australia

Christ, your bothering with all that for a few small changes like that. Bugger that lol.

Your looking at a big job changing the looms over, and then modifying it to suit your car.

You could unplug the transmission related wires and move them to the ECU plug, but that also sounds like a s**t of a job.

Easier to shift yourself, and fit the trans lockup mod 8-)

You plan on going 5-speed anytime soon?

 

_________________

EF Fairmont now Sold!
Guides: Polishing|Modifications |Manual Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 27, 2006 9:16 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1549

Joined: 27th Apr 2005

Gallery: 1 images

Ride: AU Fairmont Ghia

Location: Perth
WA, Australia

nah sticking with the auto. The trans lockup mods? thats the feature of the cop computer isnt it, or a seperate mod?

Will the EL ecu plug into the Cpi computer harness?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 27, 2006 9:21 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 3097

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: VU SS

Location: Ivanhoe
NSW, Australia

If your really keen, change the looms - but I think you'll find you have to cut and shut a fair bit of it.

Do a search on here, theres a mod which allows manual lockup of the convertor.

 

_________________

EF Fairmont now Sold!
Guides: Polishing|Modifications |Manual Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 27, 2006 10:09 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1549

Joined: 27th Apr 2005

Gallery: 1 images

Ride: AU Fairmont Ghia

Location: Perth
WA, Australia

did a search but didnt find it, will search later
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Feb 28, 2006 9:23 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5589

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

Might be this one . . . . :P
http://www.fordmods.com/forums/viewtopi ... hlight=tcc

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Feb 28, 2006 10:51 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1000491

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: AUXR6 HP With Ducati SupA Bike!

Location: Perth
WA, Australia

anton what about swapping every loom in the car to the el loom...
then the ecu will plug in.. your ecu will work the trans
and the bb manifold etc

ohh u will need a El dash and bem which i think u have..

 

_________________

RIP SCOTT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Feb 28, 2006 12:28 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1549

Joined: 27th Apr 2005

Gallery: 1 images

Ride: AU Fairmont Ghia

Location: Perth
WA, Australia

Disco Frank wrote:
anton what about swapping every loom in the car to the el loom...
then the ecu will plug in.. your ecu will work the trans
and the bb manifold etc

ohh u will need a El dash and bem which i think u have..


yer might do that but i wont swap the complete dash otherwise you have to swap the interior to match
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 11 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 2:39 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names