Fordmods Logo

Raider starting problems 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Raider starting problems
Posted: Thu Nov 27, 2008 10:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 37

Posts: 1421

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 98 EL Falcon - Last of the EL's

Location: Muswellbrook
NSW, Australia

91 Raider has an intermitent problem, some days it will start and run completly fine, then for no apparent reason it will just stop, trying to start it normally, just sends the battery flat, if you crank it with you foot pressed flat to the floor it will fire but not start.

the way i found to start it while it is like this, is to crank it floored, when it fires take your foot off the throttle then as it is trying to run (chug chug chug type thing) gently feather the throttle to bring the revs up, but even then it takes a solid 5-7 minutes of trying before it starts and runs, but once it gets running it runs fine.

things ive checked and replaced:

fuses both in engine bay and interior - fine
coil - checked and swaped - both fine
leads - old were stuffed, new ones made it run alot better
distributer cap - replaced
rotor button - replaced
Timing - done professionally (by Ford service dep)

checked the fuel line going into the engine, pleanty of fuel and pressure and i can smell it when im trying to start the mongrel.

it sounds like its not getting any fuel but the pressure is fine.

any ideas? anything else i should check?

oh one more thing, is there any trick to removing these tires or am i just not putting enough effort into it lol :lol:

 

_________________

why are women like clouds? eventually they f**k off and its a really nice day.

telling the truth is just lack of imagination

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 29, 2008 8:11 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 32

Posts: 69

Joined: 8th Apr 2007

Ride: Festiva TrioS

Location: Croydon Park
SA, Australia

are you getting lots of white smoke when it starts then? if so you could look at the head gasket letting coolant into the combustion chamber
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 29, 2008 12:33 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 37

Posts: 1421

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 98 EL Falcon - Last of the EL's

Location: Muswellbrook
NSW, Australia

Jesk wrote:
are you getting lots of white smoke when it starts then? if so you could look at the head gasket letting coolant into the combustion chamber


no there is no smoke at all, the head gasket was replaced a few months back, along with a heap of seals.

 

_________________

why are women like clouds? eventually they f**k off and its a really nice day.

telling the truth is just lack of imagination

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 29, 2008 1:26 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 1998

Joined: 31st Dec 2007

Gallery: 9 images

Ride: xc wag's, tnklane wag's

Location: Munruben
QLD, Australia

i know you say you checked the fuel line, but is it efi , if so what about the injectors, or as i had happen a while ack my ecu played up, it stopped sending signal to one of the injectors, f**k that was a b**ch to track down.
maybe intermittent connection in the ecu cut a couple injectors or something.

 

_________________

Signature removed by moderator.signature must not exceed 120x500 pixles

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Nov 29, 2008 7:57 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 756

Joined: 21st Nov 2005

Gallery: 25 images

Ride: 1999 AU futura

Location: griffith
NSW, Australia

if you have to keep the accelerater flat to the floor to start it means that the injectors are flooding the motor,so you are getting fuel.i would look at the ecu it will control the injectors.

 

_________________

COMING SOON,XD WITH A TURBO...CLEVO STYLE

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum
cron

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 4:57 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names