Fordmods Logo

$50 deposited to your bank account if you can fix my problem 

 

Page 3 of 4 [ 51 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

 
Posted: Wed Nov 12, 2008 8:33 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 44

Posts: 251

Joined: 22nd Mar 2006

Gallery: 7 images

Ride: EF XR6 manual

Location: S.E. Melbourne
VIC, Australia

EL__Fairmont wrote:
. Switches are about $45 from FORD and take about 20min to fit.




or $15 from supercheap :?

 

_________________

EF XR6 5spd 14.57@97mph
154rwkwts

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 12, 2008 8:37 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 887

Joined: 8th Aug 2006

Ride: Falcon

Location: Central Highlands
QLD, Australia

ringastinga wrote:
EL__Fairmont wrote:
When clearing the airbag error codes on a EF/EL falcon the dash will beep a couple of times. This clears the warning lamp. So as above airbag/dash problem.




how do you clear the codes??


switch the ign on, wait till light stops flashing or beeps stop, now earth out the 4th pin in top row of diagnostic connector. 4th pin from the left.

After 5 beeps are heard remove the strap to earth and switch ign off.

Depending on how many error codes are stored may need to be repeated.

I had to do this to my brother in-laws EF to get it too pass a RWC. Now when the car is started the airbag light should turn off and no more beeps.

cheers...

 

_________________

97 EL Fairmont 4l OHC .Silver.
Exhaust: Pacemaker's, 2.5" exhaust and Hiflow cat
Intake: FRAM AIRHOG , EL GT snorkel
XR6 300kpa fuel reg Stg 2 Auto Shift Kit.6DJA ECU
PM in Qld looking too buy Toyota 4*4 SR5 Dualcab Hilux 91-97 with 2.8l diesel engine/5spd manual

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 12, 2008 10:11 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

Does the airbag light come on then go out during startup?? I'm assuming you don't have the airbag system fitted (being an EBII). If that's the case, I doubt the airbag globe being there or not will be an issue, AFAIK, this beep is initiated by the airbag module.

As mentioned, check your tailight globes, you may have a single filament globe fitted where there should be a double.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 12, 2008 11:13 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 2839

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 50 images

Ride: MYSTERY EL's & Maverick LWB

Power: 198 rwkw

Location: parramatta
NSW, Australia

replace airbag and abs globes in the dash cluster , i had similer prob on weekend .

 

_________________

Chance Favors The Prepared Mind !
For Sale : EL Fairmont 4L 5spd offers, AU Fairlane Ghia 4L vct Stock no mods $3.5k ono
Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 13, 2008 9:01 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 51

Posts: 93

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: EL V8 Ghia

Location: Sydney
NSW, Australia

If you have used EL loom but using a Fairlane cluster then you need to rewire your brake lights. The beeps you are getting is a bulb outage alarm. Not easy to do but to give you a bit of encouragement I have done mine after about 1001 swear. Here is a diagram to give you a clue.

 

 

Attachments:
Bulb outage.JPG
Bulb outage.JPG [ 79.69 KiB | Viewed 712 times ]

 

_________________

can't aFORD lately

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 13, 2008 9:18 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 51

Posts: 93

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: EL V8 Ghia

Location: Sydney
NSW, Australia

Also, you mentioned that you are using Fairlane Dash which means you are most likely using a fairlane fuse panel where a circuit breaker is still inserted for Auto Ride Leveling suspension. Remove that if you are not using air suspension. alarm should go off. This CB is located on to top row and should be the middle chunky looking fuse.

 

_________________

can't aFORD lately

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 13, 2008 5:27 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 996

Joined: 9th Aug 2005

Ride: BA XR6T ute

Location: frankston
VIC, Australia

john_jay wrote:
Also, you mentioned that you are using Fairlane Dash which means you are most likely using a fairlane fuse panel where a circuit breaker is still inserted for Auto Ride Leveling suspension. Remove that if you are not using air suspension. alarm should go off. This CB is located on to top row and should be the middle chunky looking fuse.


o remove the s.a susp fuse??
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 13, 2008 5:28 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 996

Joined: 9th Aug 2005

Ride: BA XR6T ute

Location: frankston
VIC, Australia

john_jay wrote:
If you have used EL loom but using a Fairlane cluster then you need to rewire your brake lights. The beeps you are getting is a bulb outage alarm. Not easy to do but to give you a bit of encouragement I have done mine after about 1001 swear. Here is a diagram to give you a clue.


u'r definately gonna have to explain again i dont get it... i dont care about replacing origional cluster either... remember its an eb
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 13, 2008 6:27 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 996

Joined: 9th Aug 2005

Ride: BA XR6T ute

Location: frankston
VIC, Australia

snap0964 wrote:
Does the airbag light come on then go out during startup?? I'm assuming you don't have the airbag system fitted (being an EBII). If that's the case, I doubt the airbag globe being there or not will be an issue, AFAIK, this beep is initiated by the airbag module.

As mentioned, check your tailight globes, you may have a single filament globe fitted where there should be a double.


correct no airbag module
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 13, 2008 6:41 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 38

Posts: 56

Joined: 14th Nov 2005

Ride: ef fairmont, ba futura

Location: GERALDTON
WA, Australia

i agree with 66 coupe (except the globes) check the brake light switch, just bypass it with a piece of wire and make sure the key is turned to the on position. I have been through a few switches myself. In respect to the blobes well it coyuld be possible but how often have you heard of someone blowing that many at once. worth a check though.

 

_________________

FORD =
Fun On Rainy Days

got 4g to spend on mods. but dont know were to start.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 13, 2008 9:08 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 996

Joined: 9th Aug 2005

Ride: BA XR6T ute

Location: frankston
VIC, Australia

taillights and brakes turned out to be a few severed wires in the rear end of the loom all fixed now...

the beeps continue
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 13, 2008 9:29 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 51

Posts: 93

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: EL V8 Ghia

Location: Sydney
NSW, Australia

ringastinga wrote:
taillights and brakes turned out to be a few severed wires in the rear end of the loom all fixed now...

the beeps continue

have you tried removing the Circuit breaker for Air suspension? That is most likely the cause of the beeping.

 

_________________

can't aFORD lately

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 13, 2008 9:31 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

Surely you have all the door ajar circuit complete?
the lcd panel isn't flashing doors/fuel flaps and stuff is it?

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 13, 2008 9:43 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 996

Joined: 9th Aug 2005

Ride: BA XR6T ute

Location: frankston
VIC, Australia

Krytox wrote:
Surely you have all the door ajar circuit complete?
the lcd panel isn't flashing doors/fuel flaps and stuff is it?


yeh its flashing all of that can i just earth the wires or something to make them go away??
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 13, 2008 9:46 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 51

Posts: 93

Joined: 19th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: EL V8 Ghia

Location: Sydney
NSW, Australia

are you getting "check susp" light on cluster?

 

_________________

can't aFORD lately

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 3 of 4  [ 51 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 4:56 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names