Fordmods Logo

Another Idle Problem 

 

Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 
 Post subject: Another Idle Problem
Posted: Fri Sep 03, 2010 9:23 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 68

Posts: 32

Joined: 6th Nov 2004

Ride: Cougar

Location: Brisbane
QLD, Australia

The idle on the XG has started to play up

When the a/c kicks in the engine will speed up to over 1000rpm and you need to hold it on the brake. It will return to normal when you blip the throttle

If I'm sitting in traffic for a while the idle speed drops below 500rpm and the engine starts to idle roughly. Again it returns to normal if I blip the throttle

Any suggestions please

 

_________________

=================================
68 XR7 Coupe (302W) - 69 Convertible (302W) - 70 XR7 Convertible (428CJ)
70 Eliminator (351C 4V) - 2002 AU XLS Tickford Ute - 2010 FG G6

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Another Idle Problem
Posted: Fri Sep 03, 2010 11:12 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 106

Posts: 188

Joined: 24th Nov 2009

Gallery: 19 images

Ride: BA Fairmont Giah v8+more

Location: albury/wodonga
NSW, Australia

check the idle controll solonoid and the tps for a start and see how ya go does it do it all the time?
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 4:20 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names