Fordmods Logo

au misfiring 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: au misfiring
Posted: Mon Aug 24, 2015 10:22 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 54

Posts: 8

Joined: 8th Jul 2015

Ride: 2002 au 2 fairlane

Location: melbourne
VIC, Australia

I have a 2002 A U that is only getting spark on four cylinders and I have done
all the basics ie ; replaced leads ,plugs, coil pack, is there anyone who has had a similar problem and has found a mechanic who actually fixed the problem, a mechanic that is familiar with this situation and can fix it without hundreds of dollars spent to diagnose the problem first. I live in south east suberbs ie Frankston but would be happy to travel to the right mechanic.

iaian mckee
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au misfiring
Posted: Mon Aug 24, 2015 12:38 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Which cylinders are missing?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au misfiring
Posted: Mon Aug 24, 2015 1:43 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 54

Posts: 8

Joined: 8th Jul 2015

Ride: 2002 au 2 fairlane

Location: melbourne
VIC, Australia

To s.w.c
Thankyou for your response cylinders 5 and 2 are missing which are a pair in the coil pack . However
these same two cylinders are not working even though l have changed coil pack.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au misfiring
Posted: Mon Aug 24, 2015 2:21 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Is the replacement coilack new? If not it could be faulty as well.

Check the plug that goes into the coilpack and make sure that none of the pins are damaged.

If all that is good, then it could be a faulty ECU.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au misfiring
Posted: Tue Aug 25, 2015 11:48 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 836

Joined: 1st Apr 2005

Gallery: 4 images

Ride: EF XR6 Wagon, AU2 XR6 VCT

Power: 148 rwkw

Location: Auckland
New Zealand

If it was doing it with both the old and new coilpacks, it must be the spark driver in the ECU, or possibly the wiring in between ECU and coilpack.

 

_________________

95 EF XR6 wagon, 17" FTRs, DBA, QFM, KYB/Koni, AU block, ported EF head, SS Inductions, Territory intake, MLS gasket, milled, Franklin RH24B cam, Coby headers, no cat, Tickford 2.5", 2800rpm stall, J3 chip

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au misfiring
Posted: Tue Sep 01, 2015 4:55 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 54

Posts: 8

Joined: 8th Jul 2015

Ride: 2002 au 2 fairlane

Location: melbourne
VIC, Australia

To all you gents who have replied in regard to my au which is misfiring
thankyou so much for taking the time to respond to my problem it is very kind of you to do so and I
appreciate your doing so, i;m sure you have better things to do. At this stage I have tested the
contacts in the plug which plugs into the coil pack from the E.C.U. only one contact registers any voltage with a multimeter so it seems likely to be wireing from ecu to coil pack or E.C.U. itself.Am going
to try another E.C.U. As the prospect of changing or traceing the fault in the wireing is next to
impossible.

thanks again for your advice iaian mckee

Last bumped by iaianmckee on Tue Sep 01, 2015 4:55 am.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 5:52 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names