Fordmods Logo

AU XR6 - STARTING PROBLEMS 

 

Page 2 of 2 [ 22 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Thu Sep 13, 2007 5:14 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 829

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 2004 Mazda Tribute

96ghia wrote:
I had a very similar problem to this, and I found out it was the Ignition Coil (after it shat itself on the city-west-link one night.)

Might not be relevent, (as I have an EL, with Dizzy) but perhaps change/check Coilpack if all your other fixes don't work?


Scratch this... Still running odd, and starting bad.

(for a refresh just in case no-one has seen,)when cold it starts fine, but then splutters until its hot when given any throttle.. almost like the "choke" is turned off too early)

When "warm-ish" (that is, after its been warmed and has been running, but is then shut down for about an hour or so) It won't start on the first crank, but will start fine on the second crank (bizarre I know, but its repeatable, and been doing exactly the same think for months. *shrugs* no-one can figure it out.

Oh by the way sorry for the hi-jack... I'll shut up now :)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 14, 2007 8:40 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 167

Joined: 13th Aug 2005

Ride: R34 GTR

Location: Melbourne
VIC, Australia

If your gonna use Injector cleaner, use Redline SI-1. Its the only one that i know of that actually works!

 

_________________

LUMPY-6

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 14, 2007 8:50 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 86

Joined: 25th Mar 2005

Gallery: 4 images

Ride: Fairmont

Location: Blue Haven
NSW, Australia

When you have trouble starting the car open the engine bay and check the fuel regulator at the back of the motor for leaks this could be your problem.

 

_________________

Au II XR8

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Dec 11, 2008 10:01 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 33

Posts: 6746

Joined: 13th Mar 2006

Gallery: 10 images

Ride: NCII Fairlane

Location: Bathurst
NSW, Australia

BUMP!

how did ya go? did ya fix the au? i am having the same drama

 

_________________

R.I.P Tobias my son.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Dec 12, 2008 7:58 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 756

Joined: 21st Nov 2005

Gallery: 25 images

Ride: 1999 AU futura

Location: griffith
NSW, Australia

Check fuel pressure..Also check fuel flow too.Also try cycling the key aw times before you start the engine.See if this changes any of the outcomes.

 

_________________

COMING SOON,XD WITH A TURBO...CLEVO STYLE

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Dec 27, 2008 9:11 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 29

Posts: 15

Joined: 15th Aug 2006

Ride: XR

Location: Sydney
NSW, Australia

I have pretty much the same problem aswell haha, Ive got a au xr6 ute, and got told its the fuel pump.
Ive replaced fuel filter, leads, plugs, coilpack.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU XR6 - STARTING PROBLEMS
Posted: Thu Mar 17, 2011 11:17 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 4

Joined: 22nd Aug 2006

Location: melbourne
VIC, Australia

I've got an Au XR6 II with vct, have changed plugs, leads, injectors, air filter, fuel filter, cleaned throttle body, fuel system cleaner, had a snap on scanner on it, temp sensor fine, oxygen sensor fine, same problem that youv'e got and still exists, doesn't blow any smoke once it eventually starts, so it is not flodding or dribbling injectors????
My brother has AU XR6 III non vct have done similar work and same problem????
Mate has au standard falcon ute 4.0L once again has had similar repairs plus a new coil pack and problem still exists?????
I believe it is a fuel issue, I'm going to try a fuel pressure reg, i Can't see that being the problem but running out of ideas if that not it i'm going to mount a fuel pressure gauge to see what the hell is going on?????????????

 

_________________

Why is it so?

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 4:12 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names