Fordmods Logo

Ba wont start 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: Ba wont start
Posted: Sun Apr 02, 2006 12:10 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 8

Joined: 21st Nov 2004

Location: Sydney
NSW, Australia

My RTV ute wouldnt start just a clicking noise from the starter no guts at all
got the abs light and the hand flashing on the dash along with the immobiliser light,key fobs do nothing the factory alarm just has short pips turned it of , disconnected battery ,blinkers flash for a while then stop while before mentioned lights keep flashing , . Also the word code did flash up on the lcd screen once but hasnt come up again guess the dealer has the code.
any ideas.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 02, 2006 12:50 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1000491

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: AUXR6 HP With Ducati SupA Bike!

Location: Perth
WA, Australia

sounds like a dead battery or a loose connection at the battery

check the connections and clean them
if problem still there throw in a new battery!

 

_________________

RIP SCOTT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 02, 2006 12:54 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 8

Joined: 21st Nov 2004

Location: Sydney
NSW, Australia

Battery puts out 13.7 volts is this low should it be up around 14, connections are fine.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 02, 2006 2:01 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1000491

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: AUXR6 HP With Ducati SupA Bike!

Location: Perth
WA, Australia

fordxgh wrote:
Battery puts out 13.7 volts is this low should it be up around 14, connections are fine.


mmm
battery should be 12 volts engine off

when engine runnign should be 14v +

from what u have described sounds liek the battery is flat or has been disconnected ie the "code" usally means u need to imput a code for the radio to work after the battery has been dc'ed

could be a dodgy starter motor?

 

_________________

RIP SCOTT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 02, 2006 2:22 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 4401

Joined: 25th Mar 2005

Ride: BA XT, BA XR6T, ED Ghia 5.0

Location: Perth
WA, Australia

Immobilisers locked itself?

 

_________________

What's the difference between a Holden and a sheep? It's less embarrasing getting out of the back of a sheep..

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 02, 2006 11:39 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1000491

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: AUXR6 HP With Ducati SupA Bike!

Location: Perth
WA, Australia

fnp wrote:
Immobilisers locked itself?


nar as it has power to the starter motor

the clicking usally means a flat battery

 

_________________

RIP SCOTT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 02, 2006 11:52 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 48

Posts: 7029

Joined: 18th Apr 2005

Location: Hobart
TAS, Australia

burnt fusible link maybe? or worse, a f**k ecu.

But check your connections making sure its clean. swap the battery to another car {wifes, friends, mum or dads}.

 

_________________

Mind f**k!!! it works on feeble minded ignorant sheeples... there's plenty of em on this site... some are very intelligent but by god they are so thick!!!

Pakrat wrote:
You can buy them seppertly

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Apr 02, 2006 9:08 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 40

Posts: 2015

Joined: 9th Mar 2005

Gallery: 4 images

Ride: Territory TX AWD & AUII XLS EGAS

Location: East Kurrajong
NSW, Australia

Have heard a few issues with BA's and Territory's with the odd dodgy battery where a cell dies .... also have seen dodgy alternators and starters in these too. But on the odd occasion.

Also check all your earthing as well ... couls be a dodgy earth connection too.

 

_________________

04 Territory TX AWD - Winter White - optioned up
06 Falcon BFII XLS ute EGAS - Winter White - EGA-54D Version 2

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 03, 2006 12:18 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 8

Joined: 21st Nov 2004

Location: Sydney
NSW, Australia

I forgot check the voltage drop on the battery when it was under load, turns out it was stuffed . New battery no worries now.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 03, 2006 12:29 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1000491

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: AUXR6 HP With Ducati SupA Bike!

Location: Perth
WA, Australia

awesoem glad to hear!

 

_________________

RIP SCOTT

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot] and 21 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 5:23 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names