Fordmods Logo

Barra into EA 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Barra into EA
Posted: Sat Jan 09, 2016 6:09 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 26

Posts: 9

Joined: 26th Oct 2015

Ride: Ford G6

Location: Adelaide
SA, Australia

I have got a few questions here regarding retro fitting a BA-FG motor into a pre smart lock EA I am wanting to run the Bara via a EF ECU as I am well familiar with basic tunning with a J3

The VCT will not be a problem as I am going to be running aftermarket cam shafts plus a set of these
http://www.ebay.com.au/itm/Ford-falcon- ... XQVERSvRuq


can I run of the Cam angle sensor , also I plan to run the EF coil pack plus Top half of an EF BBM so I can run a cable throttle body plus EF sensors etc

Engine consists of 62lb Injectors, after market Cam’s plus aftermarket Cam gears after market valve springs , 600x300 intercooler , dual 044 bosch pump’s just haven’t decided on turbo yet though I hope to achieve a healthy 240-250RW kW will I have a problem achieving that power figure ?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Barra into EA
Posted: Sat Jan 09, 2016 6:24 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 26

Posts: 9

Joined: 26th Oct 2015

Ride: Ford G6

Location: Adelaide
SA, Australia

Would anyone know if the EF EUC can run BA coil????
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Barra into EA
Posted: Sat Jan 09, 2016 7:43 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 59

Posts: 6810

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Turboloverdo wrote:
Would anyone know if the EF EUC can run BA coil????

No, the EF ECU won't run the BA coils.

You could use the EF/AU coilpack (this has been done before).

You will need the complete EF engine loom to the ECU and possibly the dash loom as well. J3 will need to be tuned too the 29lb BA injectors.

 

_________________

SWC

South West Customs


Members of the SWC Stable, fordebgt93, TROYMAN, Benj, svo_matt, Mrs C, eb_fairmont, Total_tool, Terroristghia

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Barra into EA
Posted: Sun Jan 10, 2016 12:31 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 26

Posts: 9

Joined: 26th Oct 2015

Ride: Ford G6

Location: Adelaide
SA, Australia

SWC wrote:
Turboloverdo wrote:
Would anyone know if the EF EUC can run BA coil????

No, the EF ECU won't run the BA coils.

You could use the EF/AU coilpack (this has been done before).

You will need the complete EF engine loom to the ECU and possibly the dash loom as well. J3 will need to be tuned too the 29lb BA injectors.



You legend thank you

I have got a entire EF here for parts so i defiantly will run EF coil pack and entire loom

I plan to transfer the dash also into car

Have already got a J3 and Wideband sensor etc etc
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Jan 23, 2017 9:33 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names