Fordmods Logo

Bat wont charge urgant 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: Bat wont charge urgant
Posted: Tue Jan 08, 2008 6:25 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 418

Joined: 23rd Jan 2005

Location: Rockhampton
QLD, Australia

Ok in my ef2 xr6 i left the interior lights on overnite. Now ive jump started earlyier, ran 4 15min.
This arvo it would not start again 10.4v so i jump started again and went for 30min drive (ac on max so thermos were going). But at battery place they checked it while running it was 12.9v.
So he said it is the alt. Once turned of it was still high 12's. Ive checked the big fuses near batt and under dash. All are good. What do u think it is?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jan 08, 2008 6:34 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 38

Posts: 1

Joined: 2nd Jan 2008

Location: Rotorua
New Zealand

should have around 14v at battery with engine running a good battery will be about 12v without, suggest you try charging it out of car and getting alternator looked as well, its hard for alternator to properly charge battery from beint too flat
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jan 08, 2008 8:06 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 418

Joined: 23rd Jan 2005

Location: Rockhampton
QLD, Australia

yea tahst what i thought it might be i starte dit an hr ago this batt was 12.4V then when it was running went up to 13.4v so it seems to be charging. when i get to work tomorrow will use clamp meter on alt cable. and i will take batt out and charge on works charger
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 4:32 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names