Fordmods Logo

Battery installed wrong way, Engine wont start !! 

 

Page 2 of 2 [ 27 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Wed Jan 04, 2006 2:12 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 29

Posts: 168

Joined: 12th Dec 2004

Ride: GT90

Location: Canberra
ACT, Australia

I have the exact same problem...

Replaced the ECU, headlights no longer turn on...all the electrics work, however, turn the key and no starter :(

EDIT: I was wrong, same as before. ECU appears to be fine.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 04, 2006 3:04 pm 
Moderator
Offline

Posts: 14510

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

hi
im not sure on what models have it ? but there is a fusable link near the pos terminal it supplies power to ign and cabin.. its like a rubbery wire that breaks when there is a power short..

hope this helps
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 04, 2006 3:56 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 31

Posts: 386

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: falcon

Location: Melbourne
VIC, Australia

i have just replaced the ECU and the BEM. And problem remains.

Further more, the windscreen wipers dont work and the " power " on the cluster wont turn off.

i was thinking maybe a few wires have melted together.

where should i start ??

[/code]

 

_________________

doing it in reverse with a fwd is like being fuked by a fat man and saying "well he has tits so i'm not gay"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 04, 2006 4:04 pm 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 8831

Joined: 18th Dec 2002

Gallery: 6 images

Ride: AUII V8 LTD

Power: 270 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

If its an early EB it will have a multi relay box, if its a later EB it will have a BEM plus a seperate Smartlock box, both under the dash above the left knee. Ensure both of these have been replaced.

 

_________________

WAG363: AUII LTD Supercharged 363 Dart Stroker [Supercharged 363 LTD Build]
WAGGIN: 2012 Volkswagen Passat Wagon - V6 4Motion.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 04, 2006 6:33 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 61

Posts: 437

Joined: 11th Nov 2004

Ride: EL GHIA

Location: adelaide
SA, Australia

b4 replacing electronics check the fuse panel in dash for voltage

most electronic equipment "SHOULD" have reverse polarity protection :roll:


if none with ign on check "fusible links" off battery +ve terminal
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 04, 2006 8:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 52

Posts: 4370

Joined: 5th Nov 2004

Ride: BA Fairlane Ghia

Location: Karratha
WA, Australia

I did this, had me stuffed for a while, the middle fuse, 100 amp i htink, was blown, you have to screw it out, it had 2 10mm bolts holding it in, everything fine then.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: engine
Posted: Thu Jan 05, 2006 12:19 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 30

Posts: 68

Joined: 23rd Nov 2004

Ride: Typhoon

Location: perth
WA, Australia

do what bowsaw said it is the main fuse for the engine if that dnt fix it try the starter relay and u shall be drivn again
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: engine
Posted: Thu Jan 05, 2006 3:02 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 61

Posts: 437

Joined: 11th Nov 2004

Ride: EL GHIA

Location: adelaide
SA, Australia

dleach80 wrote:
do what bowsaw said it is the main fuse for the engine if that dnt fix it try the starter relay and u shall be drivn again


i tink it was me that said check the fusible links ahh fuk it im goin bak 2 my bourbon 8-)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 05, 2006 1:31 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 31

Posts: 386

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: falcon

Location: Melbourne
VIC, Australia

where do i find this fuse with '2 10mm bolts holding it in' ??

thanx heaps for the advice thus far. greatly appreciated

 

_________________

doing it in reverse with a fwd is like being fuked by a fat man and saying "well he has tits so i'm not gay"

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Battery installed wrong way, Engine wont start !!
Posted: Tue Apr 26, 2016 2:54 pm 
Technical Contributor
Offline

Posts: 469

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

2000 Lincoln ls: question was removed - possibly due to in old post ???
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Battery installed wrong way, Engine wont start !!
Posted: Thu Apr 28, 2016 11:37 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 496

Joined: 14th Sep 2011

Ride: BF II Gas Ute

Location: Canberra
ACT, Australia

Ted,

I saw the same Post, a Mod might have deleted it, as the Poster may not have realized this was not a US site.

 

_________________

Regards 96ELGli

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Battery installed wrong way, Engine wont start !!
Posted: Fri Apr 29, 2016 12:25 pm 
Technical Contributor
Offline

Posts: 469

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Cheers..thought I was going senile.."correction ,more senile" than I already am......he was hijacking a 10 year old post -which is why it is better to post your own if you want relevant answers ...........
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat May 27, 2017 9:38 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names