Fordmods Logo

Burned valve? EF tickford 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Burned valve? EF tickford
Posted: Fri Sep 04, 2015 3:34 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 41

Posts: 230

Joined: 13th Feb 2014

Ride: EA Falcon

Location: Canberra
ACT, Australia

So I have been running an EF tickford head with 30 thou off it, for the last while, with an AU MLS head gasket. (45 thou removed from quench area)
J3 Chip with 98RON tune

Suddenly its running rough, after several 1000 km of being ok.

I changed the plugs and it seemed to be ok for a while... they looked a wee bit scortched witch one might expect from higher compression and standard plugs.

But got maybe 100km more out of it and it seems like its missing and running s**t again.

Has anyone had issues with burning out valves?

Someone suggested a stuffed rotor button. Is that likely?
I do have a cheap assed Supercheap dizzy cap on it..
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Burned valve? EF tickford
Posted: Fri Sep 04, 2015 4:41 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 41

Posts: 230

Joined: 13th Feb 2014

Ride: EA Falcon

Location: Canberra
ACT, Australia

Just checked it out via holding a light cloth behind the exhaust.

Aside from running rich enough to fuel a prius travelling behind me.. no sucking.
Good sign.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Burned valve? EF tickford
Posted: Sat Sep 05, 2015 11:59 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 973

Joined: 15th Nov 2004

Ride: el wagon

Location: melbourne
VIC, Australia

Quote:
Aside from running rich enough to fuel a prius travelling behind me


Maybe the injectors need a going over??
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Burned valve? EF tickford
Posted: Wed Sep 09, 2015 9:31 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 41

Posts: 230

Joined: 13th Feb 2014

Ride: EA Falcon

Location: Canberra
ACT, Australia

creeture3 wrote:
Quote:
Aside from running rich enough to fuel a prius travelling behind me


Maybe the injectors need a going over??


Injectors were good. turned out to be a bung lead.. first time Ive ever seen one just die..
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Burned valve? EF tickford
Posted: Thu Sep 10, 2015 10:14 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 973

Joined: 15th Nov 2004

Ride: el wagon

Location: melbourne
VIC, Australia

Good that you solved the problem. Many, many years ago in my youth, the leads were carbon in the middle, and they used to break, causing all sorts of problems.Then some bright spark (pun intended) found out that wire could be used......................
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Burned valve? EF tickford
Posted: Thu Sep 24, 2015 7:57 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 496

Joined: 14th Sep 2011

Ride: BF II Gas Ute

Location: Canberra
ACT, Australia

Hello,

Leads used to be wire, but that caused problems with Radio's.

 

_________________

Regards 96ELGli

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: syl77 and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 7:56 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names