Fordmods Logo

Cam Problem Timing prob i think ? 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Cam Problem Timing prob i think ?
Posted: Wed Jan 26, 2005 10:00 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 17

Joined: 26th Jan 2005

Location: Ipswich
QLD, Australia

I have a FORD Falcon 1980 XD . Recently i had to change the cam over as the old one was so worn it was amazing that the car was even running. I went and put a dynotec stage 2 ( 31 71 ) in the crossflow. The strange part is why is it when the timeing is on 8-10 degreese it sluggish as hell , and when i advance it to around area of 14-15 degreese it has power but chews the fuel . Something is wrong i know and feel it, i need direct help and understand on what is goin on with my baby ford .. pls email addy also would be great for talk to talk about the problem . Please get me on msn (davekris60@hotmail.com ) or yeklow2002 on my yahoo messenger

thanks dave
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 27, 2005 7:05 pm 
Smokin em up
Offline

Posts: 227

Joined: 11th Dec 2004

Location: Gold Coast
QLD, Australia

What are ALL the specs on the cam card and did you degree the cam when you installed it?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 28, 2005 12:02 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 17

Joined: 26th Jan 2005

Location: Ipswich
QLD, Australia

Bert wrote:
What are ALL the specs on the cam card and did you degree the cam when you installed it?


The cam specs i have here , if u want to help pls on msn messenger as i have a blocker for yahoo Srry , i went to see a drag way fella i know about it , and told him it didnt get dialed in at the time , and he shock his head and said FUK !@ , he say something to me about the valves opening shutting at the right time etc , and that he would have to have a double roll master adjustable cog setup for it also a new key=way etc , so i leavinit in his hand to fix it right for me , I love my XD and is my baby joy . so pls fell free to contact me on msn ( davekris60@hotmail.com )

ty
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Feb 14, 2005 10:52 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 17

Joined: 26th Jan 2005

Location: Ipswich
QLD, Australia

Thnx for all , i have it fixed , and the cam is now diale din at 59 like it says on the spec sheet,.


thnx Yek :lol:
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 1:01 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names