Fordmods Logo

car wont start AGAIN. 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: car wont start AGAIN.
Posted: Sat Feb 11, 2006 10:47 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

hey everyone
tried to start the car today but she didnt start. everything works but it seems as though the sparks aint firing or something. when i turn the key i can hear the fuel pump rev so its not the fuel pump. but when i try to turn her over all i hear is the starter motor just turning the engine but wont fire. now i dunno if it might be the sparkies or the injectors themselves.

cheers

phong =P~

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Feb 11, 2006 12:20 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 561

Joined: 23rd Dec 2005

Ride: XC V8

Location: Easten
SA, Australia

what car is it, stick a screw driver in one of the leads and get some one else to turn her over if you get a spark then maby some new plugs or else you have big problems, check all the leads are on propply especialy at the coil

 

_________________

1976 XC falcon
182 Clio Sport

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Feb 11, 2006 11:26 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 204

Joined: 23rd May 2005

Gallery: 4 images

Ride: EL Futura

Location: Perth
WA, Australia

Most probably the ignition coil dude... If you arent getting a spark at the leads, then id say coil. You can do it yourself...a bit difficult to reach, but not too hard.

My coil died a few months ago...but mine did it a busy intersection. Had to get the b1tch towed.

 

_________________

Thorpy says single wipers are Fully SIK!

EL Futura Dynamic White
Tickford Suspension
K&N Hi flow and XR8 snorkel
DBA Slots and braided lines

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Feb 12, 2006 12:11 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

well i have an EA 1989, i was thinking of selling her in pieces so i dunno if i should fix the problem or not. so i see what happens.

by the way the car started up again for some reason. its like temporarily doesnt work and then works again.

cheers for the help though

phong =P~

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 1:53 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names