Fordmods Logo

e series 4.0 missing under load?prob found AUX SHAFT FAILING 

 

Page 12 of 12 [ 173 posts ] Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

 
 Post subject: Re: e series 4.0 missing under load?prob found AUX SHAFT FAILING
Posted: Thu Feb 26, 2009 1:16 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 5889

Joined: 2nd Mar 2006

Gallery: 5 images

Ride: '14 Grand Cherokee

Location: Port Lincoln
SA, Australia

TROYMAN wrote:
:lol: :lol:
well if it happens to this engine i think ill change my user name to aux shaft killer.. :lol:


you and me both :P my EL has done 230,000km and its on its 3rd aux shaft.

 

_________________

11/93 ED OPT20 GLi | Full Boat Spec

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: e series 4.0 missing under load?prob found AUX SHAFT FAILING
Posted: Thu Feb 26, 2009 1:31 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 3440

Joined: 23rd Dec 2007

Gallery: 32 images

Ride: BA XR6T (mix of BA, BF and FG)

Location: Perth
WA, Australia

OK.. that ruins my theory on AU only bad batches..

why is it that some people can do 500,000 with no problems and others have your luck...

Are the dizzy's getting tighter or imbalanced or what.. is bizaar
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: e series 4.0 missing under load?prob found AUX SHAFT FAILING
Posted: Thu Feb 26, 2009 1:41 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6166

Joined: 8th May 2007

dizzy is gay.

lpg is gay

by eliminating these two things, a falcon's reliability has increased ten fold
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: e series 4.0 missing under load?prob found AUX SHAFT FAILING
Posted: Thu Feb 26, 2009 5:47 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 996

Joined: 9th Aug 2005

Ride: BA XR6T ute

Location: frankston
VIC, Australia

alfy wrote:
TROYMAN wrote:
:lol: :lol:
well if it happens to this engine i think ill change my user name to aux shaft killer.. :lol:


you and me both :P my EL has done 230,000km and its on its 3rd aux shaft.


ive done 2 aux shafts within 2,500km yes thats correct two thousand five hundred killometers i am officially the aux shaft killer
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: e series 4.0 missing under load?prob found AUX SHAFT FAILING
Posted: Thu Feb 26, 2009 8:54 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 51

Posts: 918

Joined: 6th Aug 2007

Gallery: 4 images

Ride: BA XR8

Location: Kellyville
NSW, Australia

ringastinga wrote:
alfy wrote:
TROYMAN wrote:
:lol: :lol:
well if it happens to this engine i think ill change my user name to aux shaft killer.. :lol:


you and me both :P my EL has done 230,000km and its on its 3rd aux shaft.


ive done 2 aux shafts within 2,500km yes thats correct two thousand five hundred killometers i am officially the aux shaft killer

Thinking i should have snapped up a BA twin cam for $500..............

Daz :cry:

 

_________________

BA XR8 Boss 260
DAZFAB......Now Mobile
Mink = GAY
DAZFAB MEMBERS ,,,,DA22LE, XTT909, TERRORISTGHIA, TROYMAN, SWC, FAT245

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: e series 4.0 missing under load?prob found AUX SHAFT FAILING
Posted: Thu Feb 26, 2009 10:31 pm 
Moderator
Offline

Posts: 14513

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

DA22LE wrote:
Thinking i should have snapped up a BA twin cam for $500..............

Daz :cry:


ba twin cam $500 :shock: :shock:
now thats cheap...
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: e series 4.0 missing under load?prob found AUX SHAFT FAILING
Posted: Fri Feb 27, 2009 9:46 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 1833

Joined: 3rd May 2007

Gallery: 8 images

Ride: AUII XR6 Uterus

Location: South Coast
NSW, Australia

wow you are the shaft killer, 2 in 2500,

their gettin cheap troyman i was in wreckers today out narellan and they said they sold one with limited warranty but in good condition with 90k for $400 the other day, thats still less than half the k's of my ea...... turbos are a different matter though of course.
n i've always said since i got my bf, "this motor would go so much better in my ea"
<daydreams>

 

_________________

Not to get technical, but according to chemistry alcohol is a solution.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: e series 4.0 missing under load?prob found AUX SHAFT FAILING
Posted: Mon Mar 24, 2014 8:51 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 47

Posts: 5

Joined: 19th Mar 2014

Ride: Falcon

Location: Newcastle
NSW, Australia

Hi all.
I have this exact same missing / poor Idle problem with My EL!
The Car starts First Time, but Motor Shakes and the Car feels like i'm sitting in a Rattle!
The Drivers Mirror Vibrates and the Exhaust is clearly shaking from side to side.
When I set off slow, the Car nearly Stalls, and you feel the Computer Compensate and Revvs increase!
If I Gunn it, she picks up OK! This Miss stays even when the Car is Hot.
This all started After I had the "Faulty" Coil Replaced!
I had a Good Quality BOSCH Coil Fitted, so I do not think the Coil is the problem?
Prior to the Coil Failing completeley (car refused to start and smelled Rich like a Petrol Spill!) the EL Ran PERFECTLY on Petrol!
Fortunateley my EL is Duel Fuel, so have tried Running on both Fuels and the problem only persists on Petrol!
This may assist other EL Owners, with this problem.
She Runs Perfect on Gas, No Missing at All! So clearly the problem is on the Petrol Side.
Because she Runs Great on Gas, the Fault is Not the Plugs, Leads, Dizzy Cap, Coil, Rotor, Vaccuum, or Gasket related!
I Looked for Petrol Leaks around the Injectors and there is Not.
I took it to a Garage, and $99. later, they Claim Dirty Injectors.
I am now Running 98 Octane Fuel and Injector Cleaner. The Mechanic Claims 3 Full Tanks should Fix the problem?
I am not convinced, as the Car Ran Perfect before Coil Died. Why would Injectors Suddenly be Dirty?
I think it may be Seals on Injectors or Dirty ISC Unit?
But will Run the Car with 98 and Injector Cleaner asnd see what happens.
Darren
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 12 of 12  [ 173 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 4:40 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names