Fordmods Logo

ea wont start......... 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: ea wont start.........
Posted: Wed Sep 20, 2006 5:46 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 52

Posts: 1

Joined: 20th Sep 2006

Ride: ea

Location: hastings
New Zealand

turned car off went to shop car would not start.
fuel delivery ok. CRT.LP fuse ok. turns over well but i suspect no spark.
changed coil, dizzy, changed starter relay,still no go...............!!!!1
tried changing computer still no go.............. wots up!!!!!!
HELP..........
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 20, 2006 5:55 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2754

Joined: 14th Apr 2005

Ride: fairmont

Location: mackay
QLD, Australia

checked the earths mate, thats wat happened to mine, the earth frm the battery on the block may be loose

 

_________________

Now i have a EF XR8 5spd.........mmmmmm 5L

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 20, 2006 6:02 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 2288

Joined: 4th Dec 2004

Ride: '98 EL Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

you might wanna try replacing the CRT_LMP fuse because mine looked perfectly fine and when I replaced it then it worked so I dunno.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 20, 2006 6:59 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

i would have thought itd be ur fuel but since u said its okay....check if there is spark....if no spark TADA.....if there is spark...might want to give ur petrol tank a bit of a kick to see if the motor dies out or not.

as wicksy suggested...check wiring..they might come loose. I had heaps of issues with my EA which was all caused by the stupid positive cable at the battery terminal which was hanging off one copper strand from the 0 gauge wire.

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 20, 2006 7:32 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 4849

Joined: 19th Feb 2005

Gallery: 1 images

Ride: BA Falcon Suzy Across

Power: 178 rwkw

Location: melbourne
VIC, Australia

wicksy wrote:
checked the earths mate, thats wat happened to mine, the earth frm the battery on the block may be loose


same problem with my EA, check the wires, they get very corroded and worn.

 

_________________

178.3 rwkw
15.1@96 mph
Now with 3.9 shrooms

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 25 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 2:01 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names