Fordmods Logo

ed falcon speedo not working.. 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: ed falcon speedo not working..
Posted: Wed Jun 23, 2010 9:27 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 49

Posts: 8

Joined: 3rd Jun 2010

Ride: eb spak- ed falcon

Location: portland
VIC, Australia

ED falcon speedo not working.. have replaced the sender on the box, tried a different cluster, checked all wiring and fuses,
cannot work this out, as i suspect its also causing the trans to be stuck in limp home mode...
and ideas??
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ed falcon speedo not working..
Posted: Wed Jun 23, 2010 10:00 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 26

Posts: 122

Joined: 19th Nov 2009

Gallery: 2 images

Ride: 1994 ED XR6, 2003 BA XR8

Location: Traralgon South
VIC, Australia

have you done a continuity test on the wires? could be a break in them somewhere, id even pull the speed sender back out and see if the gear on the output shaft is in good condition?

definately does sound weird though, hope this helps,

Cheers,
Tomo

 

_________________

98%of city drivers will say ''holly s**t'' befor going into a ditch in a snowstorm and 98%of country drivers will say ''hold my beer and watch this''

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ed falcon speedo not working..
Posted: Sun Nov 13, 2011 4:03 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 41

Posts: 1

Joined: 13th Nov 2011

Ride: Ford ED

Location: Gladstone
QLD, Australia

Did you find out the issue with you Speedo Yet? We have just had the same happen to ours. Checked all fuses, switches, change speedo sensor and instrument cluster no luck
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ed falcon speedo not working..
Posted: Sun Nov 13, 2011 4:23 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1319

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

check the connector up at the firewall, and also check the worm drive on the trans output shaft (ie remove the sender and look into the ext housing with a torch) to make sure its not stripped
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ed falcon speedo not working..
Posted: Tue Nov 15, 2011 1:08 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 21

Posts: 15

Joined: 10th Sep 2011

Ride: 1994 ED Falcon Futura

Location: cairns
QLD, Australia

weird mine stoped working as well. the temperture gauge and the oil pressure gauge isnt working to. i Wonder if a auto electrician could fix it

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 3:23 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names