Fordmods Logo

EF CLIMATE CONTROL PROBLEM 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: EF CLIMATE CONTROL PROBLEM
Posted: Mon Feb 25, 2008 10:46 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 3

Joined: 25th Feb 2008

Location: Melbourne
VIC, Australia

When the vent is set to face and you plant the foot, the air is re directed to the screen (under load) and returns back to the face when the accelerator is backed off. I have been told its possibly a one way valve problem????????????????????But where is it?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Feb 26, 2008 1:29 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

behind the w/screen washer bottle in the engine bay.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 27, 2008 4:16 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 3

Joined: 25th Feb 2008

Location: Melbourne
VIC, Australia

snap0964 wrote:
behind the w/screen washer bottle in the engine bay.
Thanks for the info, replaced the valve but the problem is still there anyone else with a remedy??????????
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: EF CLIMATE CONTROL PROBLEM
Posted: Fri Feb 29, 2008 9:58 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 3

Joined: 24th Mar 2007

Location: adelaide
SA, Australia

SOUND LIKE LOOSING VACUME YOU NEED A VACUME PUMP TO DIAGNOSE WHERE FROM IF YOU HAVE AN OLD FRIDGE THE COMPRESSORS WORK REALLY WELL BUT SOME TIMES YOU NEED A LOMG HOSE SO THAT THE PUMP/COMPRESSOR CAN BE FURTHER AWAY FROM THE CAR THEN YOU ATTATCH THE VACUME TO THE CAR AT THE ONE WAY VALVE AND GET INSIDE THE CAR YOU SHOULD BE ABLE TO HEAR A VACUME LEAK IT IS A BIT HARD TO DIAGNOSE THOUGH WITHOUT A VAC PUMP YOU MUST USE VACUME THOUGH AS A COMPRESSOR WILL JUST BLOW ALL THE HOSES OFF AND MAKE MORE PROBLEMS HOW LONG HAVE YOU HAD THE PROBLEM DID IT START AFTER FITTING A DIFFERENT STEREO SOME OF THE CONNECTORS CAN BE KNOCKED OFF QUITE EASILY HAS THE CAR HAD AN ACCIDENT THERE IS A VACUME STORAGE TANK THAT CAN GET DAMAGED HOPE SOME OF THIS HELPS
PS THE BIT ABOUT THE COMPRESSOR IS NOT MEANT TO BE A SMART a*** I HAD A CAR BROUGHT IN TO ME WITH THE HOSES BLOWN OFF
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 2:35 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names