Fordmods Logo

EF Fairmont - No Idle at all 

 

Page 1 of 1 [ 1 post ] 

 
 Post subject: EF Fairmont - No Idle at all
Posted: Sun Jul 08, 2007 5:22 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 31

Posts: 181

Joined: 7th Sep 2006

Ride: EF Mont

Location: Hobart
TAS, Australia

Hi guys, I've been hunting around in search for awhile now but havent really found anything helpful. I'm having a really big issue with the old mont atm. basically, I have no idle control at all. When I start the car it turns over and fires fine, but then the RPM just drop straight off to a stall. If I start it with my foot on the throttle a little it'll start and run fine. Soon as I take my foot off, it stalls. The car still runs and drives fine, there's just no idle.

I talked to some of the mechanic's at work, who seemed to think it was the ISC / idle motor. It made sense to me, since the car had been idling pretty rough and choppy for a few months. But I got a new ISC from Petro-Ject and I still have the exact same issue. Now, im not sure if I needed to reset anything after installing the new ISC, but there's been no change in the idle behavior at all, so. I'm thinking I should really give it a throttle body clean, but I wanna see if there's any error codes in the ECU that'll tell me something useful.

Any ideas, suggestions, similar experiences? Cheers.

 

_________________

Sanity is for the Weak!!

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 23 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 8:06 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names