Fordmods Logo

Fordmods Advertising

EF falcon starting issues 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: EF falcon starting issues
Posted: Mon Jul 11, 2016 2:51 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 36

Posts: 1

Joined: 11th Jul 2016

Ride: EF falcon

Location: gloucester
NSW, Australia

So here goes. I've checked all fuses, changed bcm checked fuel flow, checked for spark and I still can't start the car. Tested the starter outside the car and it throws out the pinion but won't spin. My issue is that I can't even clutch start it. Has anyone else had this issue or know what might be the problem. Cheers
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF falcon starting issues
Posted: Thu Jul 14, 2016 5:43 pm 
Technical Contributor
Offline

Posts: 488

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

toadaus81 wrote:
So here goes. I've checked all fuses, changed bcm checked fuel flow, checked for spark and I still can't start the car. Tested the starter outside the car and it throws out the pinion but won't spin. My issue is that I can't even clutch start it. Has anyone else had this issue or know what might be the problem. Cheers


Detail would help ie. is it not cranking at all or is it cranking and won't fire etc.

assuming you had battery positive and negative connected to starter solenoid when you tested -Change Starter Motor and retry...
check positive and negative cables ....
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF falcon starting issues
Posted: Thu Jul 14, 2016 6:25 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2653

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '91 EB Wagoon

Location: Geeelong
VIC, Australia

toadaus81 wrote:
So here goes. I've checked all fuses,


Q1- what did you check with? and which ones?

toadaus81 wrote:
changed bcm


Q2- reason?

toadaus81 wrote:
checked fuel flow,


Q3- which was good?

toadaus81 wrote:
checked for spark


Q4- was there?

and I still can't start the car. Tested the starter outside the car and it throws out the pinion but won't spin. My issue is that I can't even clutch start it. Has anyone else had this issue or know what might be the problem. Cheers[/quote]


details will help
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Sep 24, 2017 12:25 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names