Fordmods Logo

EF - Instrument Diagnostics 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: EF - Instrument Diagnostics
Posted: Tue Nov 16, 2004 8:09 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 882

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: In Transition

Location: Sydney
NSW, Australia

Have forgotten how to turn on the EF - Instrument Diagnostics
atm the doco on this isnt up yet in the modifications document

 

_________________

Image
Member Since FM 1

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 16, 2004 8:12 pm 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 19

Joined: 7th Nov 2004

Ride: Ef Falcon

Location: Toowoomba
QLD, Australia

Turn key to Acc, hold odo reset button in for a good 10 seconds a few mor to be sure, keep holding it in as u turn the key to On (dont start engine) and then press odo reset button 3 times, on the 3rd press hold it in for a few more seconds then when u release it will go into diagnostic mode.

Hope i havn't screwed that up i did it this mornin. :?

Jared

 

_________________

Team Argon Silver - EF Series 2 Futura

Argon ones go Faster

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 16, 2004 8:15 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 882

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: In Transition

Location: Sydney
NSW, Australia

thanks
just wondering does it return to normal when the car is turned off?

 

_________________

Image
Member Since FM 1

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 16, 2004 8:31 pm 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 19

Joined: 7th Nov 2004

Ride: Ef Falcon

Location: Toowoomba
QLD, Australia

no you have to hold the odo button for a fair while and then when u release it will go to normal, either that or just wait half an hour or so then it changes bak itself.

 

_________________

Team Argon Silver - EF Series 2 Futura

Argon ones go Faster

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 16, 2004 10:06 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 33

Posts: 310

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: EF GliXR

Location: Canberra
ACT, Australia

how do the diagnostics work?

 

_________________

\m/

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 17, 2004 11:26 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

They just give us more info on the car. engine temp, battery charge, digital speedo etc etc
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 17, 2004 11:54 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 3772

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 33 images

Ride: EL Fairmont Ghia

Location: Hobart
TAS, Australia

i like the speedo mode but it has a habbit of resetting, had to use it alot when i was changing my headlight bulbs around took old ones out then took ages to do new ones, infact never got round to finish em before i put a new cluster in
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 18, 2004 8:56 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 47

Posts: 1826

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: 1997 Falcon EL Gli/Sleeper

Location: Bayside, Brisbane
QLD, Australia

efracer wrote:
Turn key to Acc, hold odo reset button in for a good 10 seconds a few mor to be sure, keep holding it in as u turn the key to On (dont start engine) and then press odo reset button 3 times, on the 3rd press hold it in for a few more seconds then when u release it will go into diagnostic mode.

Hope i havn't screwed that up i did it this mornin. :?

Jared


Actually after you have held the Odo button in for 10 seconds. Then you press the Odo button 3 times quickly and on the third press hold the Odo button in until the" Seat belt" sign on the dash goes off. Then a short time later the odo screen will go blank then the "Ford " sign will flash then after that you just keep pressing the Odo butten until you see a reading that fancies you.

 

_________________

" In life their is never an Obligation just an Opportunity to..Own an awesome 1970 Ford Mach 1 Mustang! "

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Nov 22, 2004 2:41 am 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

Quote:
i like the speedo mode but it has a habbit of resetting, had to use it alot when i was changing my headlight bulbs around took old ones out then took ages to do new ones, infact never got round to finish em before i put a new cluster in
n



i think i figured something out here.

the longer it flashes ford ford ford on the diagnostic start up the longer it should stazy on digital speedo/RPM mode.

also what type of car you got rapier and is your digital speedo give you a different reading to your analouge speedo?


how much mucking around is involved with the diagnostics when putting a new cluster in?
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 5:52 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names