Fordmods Logo

EF motor wont rec or idle right 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: EF motor wont rec or idle right
Posted: Sat Feb 18, 2012 11:23 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 26

Joined: 7th Dec 2011

Ride: XH Falcon

Location: Hobart
TAS, Australia

Gdaaaayyyy iv put an ef motor in my XH put the xh dizzy and bbm on the new setup she starts but it wont rev at all and does not run right at all iv been told it aws the map sensor iv put anothre one in but theres no where for the X4 breather or vacum lines to go.. any advice would be appreciated ;)
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF motor wont rec or idle right
Posted: Fri Mar 02, 2012 4:37 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 30

Posts: 14

Joined: 8th May 2010

Gallery: 1 images

Ride: 1995 EF Falcon Wagon

Location: Eumundi
QLD, Australia

I have had a similar problem with an 88 LTD. replaced a lot of sensors and spent a lot of money only to find out it was the intake manifold gasket leaking, if its already tight you may want to replace it and try that.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF motor wont rec or idle right
Posted: Fri Mar 02, 2012 5:17 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 26

Posts: 789

Joined: 9th Dec 2011

Ride: S1 eb 5speed

Location: Coffs Harbour
NSW, Australia

Got the throttle cable hooked up?
How does it not rev at all? Does it just sit at 750rpm and not move.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF motor wont rec or idle right
Posted: Sat Mar 03, 2012 11:31 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 26

Joined: 7th Dec 2011

Ride: XH Falcon

Location: Hobart
TAS, Australia

Yep the cable is hooked up but is loose when i rev it from under the bonnet there is absolutely no response. the map sensor has been changed didnt make a difference, the group of little hoses are not hooked up to anything i cant tell where they go, and it only starts when someone is turning the key and somone is revving from under the bonnet but no throttle response either way??? im out of ideas
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF motor wont rec or idle right
Posted: Sat Mar 03, 2012 4:09 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6449

Joined: 11th Nov 2004

ignition timing.

 

_________________

PERMANENTLY BANNED

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF motor wont rec or idle right
Posted: Sat Mar 03, 2012 6:26 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 26

Posts: 789

Joined: 9th Dec 2011

Ride: S1 eb 5speed

Location: Coffs Harbour
NSW, Australia

TPS hooked up? May even be the wrong TPS.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF motor wont rec or idle right
Posted: Sat Mar 03, 2012 7:07 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 863

Joined: 26th Nov 2007

Gallery: 20 images

Ride: XH Ute / AU3 V8 Wagon

Location: Bris-Vegas
QLD, Australia

tickford_6 wrote:
ignition timing.


+1

Go back and check the timing again, sounds like it's out a bunch...

 

_________________

Yes, I own a Ute. No, I won't help you move!

EL Wagon Build Thread http://www.fordmods.com/the-garage-f53/sooty72-s-ef-futura-wagon-long-term-project-t90025.html
XH Ute Thread http://www.fordmods.com/post1138970.html#p1138970

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 9:10 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names