Fordmods Logo

ef problems 

 

Page 1 of 1 [ 13 posts ] 

 
 Post subject: ef problems
Posted: Sun Dec 06, 2009 11:12 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 41

Joined: 22nd Nov 2009

Ride: ford ea

Location: mildura
VIC, Australia

hey all i just did a complete transfer on my ea by putting ef xr6 engine ef interior and all ef looms into my ea but now it wont start.. it doesnt even turn over..
when i turn the key i can hear clicking sounds coming from this:
Image
Image
not sure what to do..
it still has the ea igniton which i will change tomorrow but not sure if that will make a difference..
any ideas?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ef problems
Posted: Mon Dec 07, 2009 4:34 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 1166

Joined: 31st Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: ef falcon, el fairmont ghia

Location: Christchurch
New Zealand

you useing the ef ecu and smartlock bypass?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ef problems
Posted: Mon Dec 07, 2009 7:08 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

Clicking sound is the starter relay, are you sure you connected BOTH wires to the starter?

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ef problems
Posted: Mon Dec 07, 2009 9:30 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 41

Joined: 22nd Nov 2009

Ride: ford ea

Location: mildura
VIC, Australia

yea have 2 ef ecus one auto and 1 manual and smartlock in but still nothing..
and im pretty sure i would have but i shall double check on that one..
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ef problems
Posted: Mon Dec 07, 2009 10:07 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 41

Joined: 22nd Nov 2009

Ride: ford ea

Location: mildura
VIC, Australia

starter only has 1 wire and no other connection for a second wire as its a low reduction stock tickford one...
any other possible causes?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ef problems
Posted: Tue Dec 08, 2009 7:37 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

needs 2 wires, Direct grunty positive from the battery and a pissy trigger from that relay.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ef problems
Posted: Tue Dec 08, 2009 9:29 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 41

Joined: 22nd Nov 2009

Ride: ford ea

Location: mildura
VIC, Australia

oh sorry yeah has both of them on.. i thought you meant a second small wire as the one in my ea had 2 small wires..
basily when i turn the key the fuel pump primes the flashing smartlock light goes off and the relay clicks then nothing..
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ef problems
Posted: Wed Dec 09, 2009 12:00 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 41

Joined: 22nd Nov 2009

Ride: ford ea

Location: mildura
VIC, Australia

tried something else tonight by just bridging the starter motor and away it went.. so it must be something to do with smartlock or a relay yea?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ef problems
Posted: Wed Dec 09, 2009 11:04 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 2091

Joined: 3rd Apr 2008

Ride: EF Fairmont, XG Ute

If smartlock was disabling the car, it wouldn't start, even if you bridged the starter. Try swapping that relay for another.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ef problems
Posted: Wed Dec 09, 2009 10:44 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 41

Joined: 22nd Nov 2009

Ride: ford ea

Location: mildura
VIC, Australia

swapped every relay but still nothing
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ef problems
Posted: Thu Dec 10, 2009 1:48 am 
Parts Gopher
Offline

Posts: 63

Joined: 9th Aug 2008

Ride: toyo,2ea,3eb,1ef,1el,zh

Location: sextonville
QLD, Australia

switch on side of auto not making full contact in start/neutral position
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ef problems
Posted: Thu Dec 10, 2009 10:42 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 41

Joined: 22nd Nov 2009

Ride: ford ea

Location: mildura
VIC, Australia

manual..
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ef problems
Posted: Tue Dec 15, 2009 12:37 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 41

Joined: 22nd Nov 2009

Ride: ford ea

Location: mildura
VIC, Australia

ok so i solved my problem of the starter motor by just installing a start button...
but now i have another question.. i dont remember what vacuum line goes where.. could some1 possibly post up a pic of their ef vacuum lines..
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 13 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 7:10 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names