Fordmods Logo

EF Wont turn over??? 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: EF Wont turn over???
Posted: Sun Aug 03, 2008 2:24 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 19

Joined: 6th Feb 2008

Location: Perth
WA, Australia

:cry: EF Wont turn over??? nothing happens when i try to start? dash lights on, battry reads 12v on guage but when I turn key to start nothing? lights & guage stay same, battry has "green" showing,I did replace trans selector switch few weeks back, could it be the bmu? where is it? :( :(
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 03, 2008 2:39 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 48

Posts: 1061

Joined: 7th Sep 2007

Gallery: 3 images

Ride: BF3 Egas wag SY AWD Terry Ghia

Location: Brookfield
VIC, Australia

trans switch, try and jumper it.
or is your interior lamp fuse blown?

 

_________________

BF3 Egas XT Wagon
SY Territory Ghia AWD 6spA :))

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 03, 2008 2:52 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 19

Joined: 6th Feb 2008

Location: Perth
WA, Australia

:( No fuses seem blown, Int light works , how Do I " Jump trans sw"?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 03, 2008 10:11 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 48

Posts: 1061

Joined: 7th Sep 2007

Gallery: 3 images

Ride: BF3 Egas wag SY AWD Terry Ghia

Location: Brookfield
VIC, Australia

try to put a piece of wire from the solenoid to the battery. I did this when my neutral switch was stuffed on the old ED.
If it turns over you have a stuffed trans switch.
Does your remote central locking work? It may be the BEM module.

 

_________________

BF3 Egas XT Wagon
SY Territory Ghia AWD 6spA :))

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 03, 2008 10:40 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 19

Joined: 6th Feb 2008

Location: Perth
WA, Australia

:( Great idea, but where is the starter motor? cant see, must be on l/h side of motor ? :? :? ,
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 03, 2008 10:59 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 19

Joined: 6th Feb 2008

Location: Perth
WA, Australia

:shock: Batt terminals are clean, I even tried jump lead from Batt to engine to check earth?, when I turn ign on lights guages A ok, turn to start there is nothing, the volt guage dose'nt move lights dont dim, I would expect if Batt was @ fault guage & lights would dim? Batt has "indicator cell" which shows green :roll: :roll:
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 6:19 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names