Fordmods Logo

ef xr6 acceleration not smooth 

 

Page 2 of 2 [ 23 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Mon Nov 03, 2008 8:08 pm 
NSW Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 7331

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: TE50

Location: ɹǝpun uʍop
NSW, Australia

would have been good of you to tell us in the opening of the thread EVERYTHING you have already done trying to chase the problem, as it seems that everything suggested has already been tried. I'd start looking at ECU..

Does it have an aftermarket cam? might not be dialled in correctly
Has it done it only since the exhaust was replaced, or are you still running your stock cat?? cat could be collapsed.

Dunno mate you tell us what you have tried already, and not let us ask about something if its already been done without knowing.

There is only so much we can do with the info you have given us.

 

_________________

Image

I have a car.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 04, 2008 12:29 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 197

Joined: 5th Jun 2007

Gallery: 12 images

Ride: AUIII XR6 HP

Power: 137 rwkw

Location: sydney
NSW, Australia

Maybe the IAT then, or get ur mechanic to check the fuel pressure, the pump might be on its way out. No diagnostic check yet? the air filter wouldnt be it, take it out and run it, if the cat was blocked ud have the problem up top not down low. otherwise borrow a computer from ur wreckers and check that way.

 

_________________

PACEMAKER 4480, SS H/F CAT, 2.5" REDBACK, INTAKE PIPING, K&N PANEL, PIONEER TV

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 04, 2008 1:15 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1228

Joined: 5th Mar 2006

Gallery: 25 images

Ride: FALCON EB TURBO, EL XR6

Location: Sydney
NSW, Australia

Have you changed the map sensor?

 

_________________

FALCAHOLIC

IF AT FIRST YOU DON'T SUCCEED
DESTROY ALL EVIDENCE THAT YOU EVEN TRIED


Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 04, 2008 4:15 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 49

Joined: 2nd Mar 2008

Gallery: 3 images

Ride: Falcon EF XR8

Location: Perth
WA, Australia

dc_todd maybe you should learn to read cos in my first post i say i have put a high flow cat in. it was just a quick question i posted to get some ideas thrown out there and cheers to all the guys for their replies. Dont bother posting a answer dc_todd if ur just goin to have a whinge its no use to me at all.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 04, 2008 5:46 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 887

Joined: 8th Aug 2006

Ride: Falcon

Location: Central Highlands
QLD, Australia

check your fault codes first too see if anything comes up.

 

_________________

97 EL Fairmont 4l OHC .Silver.
Exhaust: Pacemaker's, 2.5" exhaust and Hiflow cat
Intake: FRAM AIRHOG , EL GT snorkel
XR6 300kpa fuel reg Stg 2 Auto Shift Kit.6DJA ECU
PM in Qld looking too buy Toyota 4*4 SR5 Dualcab Hilux 91-97 with 2.8l diesel engine/5spd manual

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 04, 2008 10:34 pm 
NSW Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 7331

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: TE50

Location: ɹǝpun uʍop
NSW, Australia

good on ya champ.. good luck chasing this issue, look at the fuel side of things, Injectors.. I've seen new cats collapse before. has it still got the heat sheild on it? or has your exhaust shop cut that off to fit it up? but since you know best bust can't sort it out, I'll leave you to battle it out.

PM me if you desire further corrospondance on this from me, otherwise, stuff your head back in the sand. Arrogant.

 

_________________

Image

I have a car.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 05, 2008 9:37 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 249

Joined: 20th May 2007

Gallery: 4 images

Ride: el gli manwel

Location: Brisvegas baby
QLD, Australia

now now people what did your mothers always tell you if you cant say anything nice than dont say anything at all

 

_________________

THE LOOSEST MUTHA FUKA YOU'VE EVER MET

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 05, 2008 6:07 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 49

Joined: 2nd Mar 2008

Gallery: 3 images

Ride: Falcon EF XR8

Location: Perth
WA, Australia

my isc solenoid had a gasket with smaller holes in it than the original gasket, chucked the original one back on and it drives alot smoother now. But like Timmeh said in the 2nd post with 229000 on the clock it probably needs new rings as it could be losing compression. i was going to pull the motor out at the end of the year to replace the sump gasket so will probably get the bottem end rebuilt then and it has a new head on it already so dont have to worry bout that.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 23 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], tidy au and 22 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 9:57 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names